Başbakanlık'ta acil durumu birimi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlıkta acil durumu birimi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 10:07

Türkiye'de birbiri ardına yaşanan terör saldırıları, yabancı temsilciliklere gönderilen sarı toz gibi ardarda yaşanan olaylar, hükümeti harekete geçirdi. Bu tip olaylara müdahalede koordinasyonun nasıl yapılacağı kurumsallaştırılarak, Başbakanlık'ta bir"acil durum birimi" oluşturuldu.

Haberin Devamı

Birimin kurulmasına ilişkin genelge bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

ARINÇ AÇIKLAMIŞTI

Başbakanlık'taki acil durumlar için birim oluşturulacağı dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından hükümet sözcüsü Bülent Arınç tarafından açıklanmıştı.
Arınç, "Acil durumlarda koordinasyonu teşkil etmek üzere Başbakanlıkta birim oluşturduk. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Başbakanımızın talimatıyla faaliyete geçecek, acil duruma neden olan gelişme ortadan kalkınca da faaliyetleri sona erecek" demişti.

GENELGE YAYINLANDI

Arınç'ın dün açıkladığı genelde bugün yayınlandı.

Genelgeye göre, acil durum biriminde en üst düzey yetkili Başbakanlık Müsteşarı olacak. Krizin niteliğine bakılarak, yurt içindeki olaylar için birimin İçişleri Bakanlığı, yurtdışındaki olaylarda ise Dışişleri Bakanlığı'nda oluşturulacak koordinasyon birimleri, Başbakanlık'a bilgi verecek.

Diğer tüm bakanlıklar da, ihtiyaç olması ihtimalinde faaliyete geçirmek üzere birer "acil durum birimini" hazır tutacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!