Başbakan'ın suşi isteği gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın suşi isteği gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 11:35

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın, 12 Eylül referandumu öncesi Konya’da Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan Japon Kyoto Parkı açılışında, yemekte suşi olup olmadığını sorması; olmadığını öğrenince, "Herhalde bunun içine Japon restoranı kurarsınız" sözlerinin ardından, burada Japon mutfağından 5 çeşit yemek, müşterilere sunulmaya başlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, ’kardeş şehir’ olarak ilan ettikleri Japonya’nın Kyoto şehri ile ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere Selçuklu İlçesi İstanbul Yolu üzerinde 30 bin metrekarelik alana ’Japon Kyoto Parkı’ yaptırdı. Japon mimari ve kültürüne uygun yapılan Japon Kyoto Parkı’nın açılışı 28 Ağustos 2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşti. Parkın açılışını yapan Erdoğan, parkta bulunan restoranda adına verilen iftar yemeğine de katıldı. Erdoğan, açılış sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve yanında bulunanlara, ’Suşi var mı yemekte?’ diye sordu. Şuşi’nin olmadığını öğrenince, "O zaman ne anlamı var. Herhalde bunun içine Japon restoranı kurarsınız" diyen Başbakan Erdoğan’ın isteği gerçekleşti. Japon Kyoto Parkı’nda başta ’Suşi’ olmak üzere Japon mutfağından 5 çeşit yemek, Konyalı müşterilerin hizmetine sunulmaya başlandı.

Restoranda Türk ve Japon mutfağı yemeklerinin bulunduğunu ifade eden restoran müdürü Mevlüt Tellioğlu, suşi ve diğer japon yemeklerini 1 haftadan bu yana yapmaya başladıklarını söyledi. Yemeklerin Türk aşçısı tarafından yapıldığını belirten Tellioğlu, şöyle dedi:

”Japon Kyoto Parkı, sayın Başbakanımızın önderliğinde açıldı. Başbakanımızın açtığı dönemde, o zaman menümüz kısıtlıydı. Başbakanımızın o zaman suşi, istemişti. Fakat o gün menümüzde yoktu. Başbakanımızın isteği doğrultusunda şu an menümüzde başta suşi olmak üzere 5 çeşit Japon yemeği var. Ayrıca suşinin de 4 ayrı çeşidini müşterilerimize sunuyoruz.”

Suşi’nin porsiyonunu 12 TL’den satışa sunduklarını belirten Mevlüt Tellioğlu, Konyalılar’ın buna yoğun ilgi gösterdiğini anlattı. 1 milyon 550 bin TL’ye mal olan Japor Kyoto Parkı’nda, 4 bin metre karelik gölet, restoran, Japon bahçesi, kamelyalar, seyir terasları, taş ve ahşap köprüler, taş fenerler, küçük adalar, Japon mimarisine uygun 3 giriş kapısı, doğal tepeler, bambu su oyunları, kuru bahçe, Japon ağaç ve bitkileri, çay evi ve güvenlik binası bulunuyor.



HK(İA/İD) (FOTOĞRAFLI)





DHA-Genel - Türkiye-Konya - Hakan KAYA
2011-01-15 11:25:14
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!