‘Başbakan'ın koruması beni dövdü’

Güncelleme Tarihi:

‘Başbakanın koruması beni dövdü’
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 14:25

ADANA’da taksi şoförlüğü yaparken geçirdiği kaza sonucu çalışamayınca ekonomik sıkıntı çeken, kirasını ödeyemedikleri evinden eşi ve çocuğuyla atılan 29 yaşındaki Muhammet Emin Turaç, derdini Başbakan’a anlatmak isterken koruma görevlisinden dayak yediğini öne sürerek şikayette bulundu.

Haberin Devamı

7 yıldır taksi şoförlüğü yapan 1 çocuk babası Muhammet Emin Turaç, 2007 yılının ocak ayında Karslı Mahallesi’nde geçirdiği kaza sonucu sağ bacağı büyük yara aldı. Kalça kemiği kırılan Turaç’ın bacağına platin ve protez kalça takıldı. 3 kez ameliyat olan Turaç, hastalığı döneminde kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından eşi 23 yaşındaki Hatice ve 6 yaşındaki kızı İlayda ile birlikte evden atıldı. Bir ay boyunca sokakta kalan, komşularının desteğiyle yaşamlarını sürdürmeye çalışan Turaç Ailesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın verdiği bin YTL ile ev kiralayıp, yaşamını sürdürdü, ancak, işsizlik nedeniyle ekonomik sıkıntısı bitmedi.


Koltuk değneği yardımıyla yürüyebilen Muhammet Emin Turaç, 7 Mart’taki Adana mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek, derdini anlatmak için alana gitti. Sorununu iletmek için yardım istediği Başbakanlık korumasının kendisini tartakladığını iddia eden Turaç, “Ben kaza geçirdim. Çalışamaz hale geldim. Kalçamın bir tarafı protez. Başbakan’ın Adana’ya geleceğini duyunca raporlarımı, filmlerimi, benimle ilgili çıkan haberleri alıp, derdimi anlatma umuduyla miting alanına 5-6 saat önceden gidip, en ön sırada durdum. Başbakan geldiğinde korumasına seslendim, görüşmek istediğimi ilettim, gazeteyi ve raporumu verdim. Pek ilgilenmedi. ‘Başbakanım’ diye bağırdığım sırada koruması gelip, ‘Bağırma lan, kemiğini kırarım, suratını dağıtırım’ diye bağırdı, küfretti. Tepki gösterince sol omuzumdan tutup, demire yapıştırdı, tekme salladı, dövdü. Omuzumda 5 santimetrelik darp izi oluştu, kalçam çıktı. Çok zoruma gitti, moralim bozuldu. Olayı görenler oldu. Ağlayarak miting alanını terk ettim. Yaya giderken yolda düşmüşüm. Vatandaşlar ambulans çağırdılar. Beni Adana Numune Hastanesi’ne götürdüler. Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldım. Hastaneye gittiğim saat kayıtlıdır. Beni döven koruma polisinden şikayetçiyim” dedi.

Haberin Devamı


Ayağındaki rahatsızlık nedeniyle aynı gece hastaneden çıktıktan sonra 2 hafta boyunca evde dinlendiğini, iyileştikten sonra karakola gidip şikayette bulunduğunu kaydeden Turaç, Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi’nde verdiği ifadesinde de, adını bilmediği koruma görevlisinden şikayetçi oldu. Turaç, çektiği sıkıntı nedeniyle valilik ve kaymakamlığın bazı yardımlar yaptığını, ancak, bunların ev kirasına dahi yetmediğini, çalışabileceği bir iş istediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!