Başbakan'dan MB Başkanlığı için liyakat vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan MB Başkanlığı için liyakat vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2006 15:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılan atamayla ilgili yazılanları “ayıp” olarak nitelendirerek, “İnsanların eşlerinin başı açıkmış, başı örtükmüş... Buna göre bir insan bir yere atanır mı?” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Topkapı Eresin Otel'de gerçekleştirilen AKP Fatih İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, TOKİ'nin 78 ilde, 478 şantiyede dar, orta ve üst gelir grubuna yönelik 161 bin konut inşaatı sürdürdüğünü anlattı. Amaçlarının herkese başını sokacağı bir ev sağlamak olduğunu belirten Erdoğan, bunun sosyal devletin de bir gereği olduğunu söyledi.
  
Geçmiş dönemde atılan birçok temelin atıl kaldığına ve yatırımların çöplüğe döndüğüne işaret eden Erdoğan, iktidarları döneminde temeli atılan bu yatırımları bir bir bitirdiklerini ifade etti. Erdoğan, kendisine bakan ya da milletvekili tarafından “projeye başlayalım” ya da “temeli atalım” gibi önerilerin geldiğini, ancak bunları reddettiğini belirterek, “Tayyip Erdoğan, temel atan bir başbakan olmayacak. Açılış yapan bir başbakan olacak” diye konuştu.
  
İstanbul'da yeni bir İstanbul kuracaklarını ve buna mecbur olduklarını dile getiren Erdoğan, bu yeni İstanbul'un çok modern ve farklı olacağını söyledi. Bundan sonra isteyenin, istediği yerde binalar kondurduğu bir İstanbul değil, medeniyetler kenti İstanbul'a yakışan bir yapılanma ortaya koyacaklarını anlatan Başbakan Erdoğan, bu çerçevede Fatih ve Süleymaniye'de de yıkılmaya yüz tutmuş tarihi konakların aslına uygun olarak yeniden inşaa edileceğini bildirdi.
  
Erdoğan, iktidarları döneminde tarım ve hayvancılıkta Cumhuriyet tarihinde verilmemiş destekleri verdiklerini, çiftçiyi mağdur etmediklerini dile getirerek, “Ziraat Bankası çiftçiye yüzde 59 faizle kredi veriyordu. Şimdi yüzde 8-15 arasında. Halk Bankası küçük esnafa yüzde 47 faizle kredi veriyordu. Şimdi yüzde 15. Daha da düşmesi lazım. Ama daha hızlı hareket edemiyoruz. Ekonomik programdan, mali disiplinden taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.
  
“BAL GİBİ DE GETİRİRİZ”
  
Konuşmasında, Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılan atamaya da değinen Erdoğan, şunları söyledi:
  
“Merkez Bankası ile ilgili atılan adımda neler yazıyorlar, neler çiziyorlar. Ayıp. İnsanların eşlerinin başı açıkmış, başı örtükmüş... Buna göre bir insan bir yere atanır mı? Böyle saçmalık mı olur? Yani biz ehliyet, liyakat sahibi bir insanı eşinin başı örtülü diye onu biz layık olduğu yere getirmeyecek miyiz? Bunu yazan çizen gazetecilerin hepsine şunu söylüyorum; nasıl ki bir zamanlar zenci-beyaz ayrımı yapanlar bugün lanetle anılıyorsa, onlar da tarih önünde lanetle anılacak. Bu bir ayrımcılıktır. Eşinin başı açık olanın da benim gönlümde yeri özeldir, başı örtülü olanın da yeri özeldir. Yeter ki, liyakatı, ehliyeti olsun. Yeter ki, onlarla koordineli bir şekilde çalışabilelim. Kalkıp neler söylüyorlar, neler yazıyorlar. 'Yok okul arkadaşı'... Okul arkadaşı olursa, birini getiremeyecek miyim? 'Belediyede onun kadrosundaymış'. Eğer belediyede benim kadromda olsa getiremeyecek miyim? Böyle saçmalık mı olur? Şimdiye kadar hangi iktidara bu soruları sordular. AK Parti iktidarına gelmiş bu soruları soruyorlar. Bu sorulara hakkınız yok. Bal gibi de getiririz. Biz kalkıp da çarşıdan, pazardan, sokakta iş bulamayanı getirip yerleştirmiyoruz. Alanında yetki sahibi olan, ehliyet sahibi olan, liyakat sahibi olanları getirip, bu işlerin başına koyuyoruz. 'Efendim bunlar geçmişte AK Parti'de görev yapmış'... Velev ki, öyle olsun. O da olabilir. Eğer şartları buna müsaitse, gerekirse o da olur. Fakat bu mantık, mantık değil.”
  
“CHP ZİHNİYETİ”
  
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, aynı tacizlerin geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildiğinde kendisine de yapıldığını ve bunun yapılmaya devam edildiğini belirterek, o dönemde de “Pendik'te başı açık bayanı bıçakladılar, başı açık bir bayanı trenden attılar, otobüslerde kadın-erkek ayrımı yaptılar” dendiğini hatırlattı. Erdoğan, “Yalanın daniskası. 4.5 yıl İstanbul'a hizmet verdim, hepiniz biliyorsunuz. Çöp dağları CHP zihniyetinden kaldı. Unutmayın, İstanbul bir susuzluk şehriydi, unutmayın sular akmıyordu. Niye? CHP zihniyeti... CHP'nin zihniyetinde başarısızlık var. Hava kirliliğinden gezilemiyordu. Bir gazete maske dağıtıyordu. Biz belediye başkanı olduktan sonra ne maske kaldı, ne çöpler, ne susuzluk. Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kadroda başarılı olan arkadaşları niye daha sonra değerlendirmeyeyim? Yine yanılacaklar” dedi.
  
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
  
“Bunların çok bildikleri marka isimler var. Onları da gördük. O marka isimler döneminde bu ülkenin nasıl sömürüldüğünü gördük. Bir şey yaptılar mı, yapabildiler mi? Onları konuştular mı? Yok. Sadece bunlara imkan vereceksin. Eğer bunlara imkan verirsen iyisin, ama imkan vermezsen, hortumları kesersen çok kötüsün. İşte bunların bilinmesi lazım. Artık hortumların tesis edildiği bir hükümet işbaşında değil.”

 

Haberin Devamı

"SEÇİMDEN BAŞARIYLA ÇIKACAĞIZ"

 

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin 2007 seçimlerine yeni bir motivasyon ve hücre yenilenmesiyle gireceğini ve Fatih ilçesinde de seçimden başarıyla çıkacağını belirtti.

Partililerden hizmetlerin halka anlatılması için daha fazla enerji ve çaba harcamalarını isteyen Erdoğan, partililerden çalmadık kapı bırakmamalarını talep etti. Erdoğan, hiçbir dönemde ülke yararına yapılan doğru ve hayırlı hizmetlerin toplumun yüzde 100'ü tarafından desteklenmediğine dikkati çekerek, partililerden yapılan hizmetleri tek tek anlatmalarını istedi.

Erdoğan, Türkiye sevdalısı ve dertlisi olduklarını dile getirerek, kendilerini eleştirenlerin böyle bir dertlerinin olmadığını kaydetti. Her kongrenin kendileri için bir ara yoklama ve hesap dönemi olduğunu ifade eden Erdoğan, partililerin “ben, sen” demeden parti için varını yoğunu ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

İCRAATLARINI ANLATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Çanakkale ve Biga'ya gittiğini belirterek, 1989 yılında Biga'ya gittiğinde meydanda kendilerini 3-5 kişinin karşıladığını, dün ise 20 bin metrekarelik pazar alanının tıklım tıklım dolu olduğunu bildirdi. Erdoğan, “Bu ne ile oluyor? Sabırla, heyecanla, el ele, omuz omuza çalışmayla oldu. Daha da iyi olacak” diye konuştu.

Erdoğan, Biga ile Çanakkale arasında 125 kilometrelik duble yolun yapılmakta olduğunu, vatandaşın bunu gördüğünü, doğalgazın, üniversitenin, meslek yüksekokulunun oraya geldiğini vatandaşın görerek kendilerini desteklediğini söyledi.
Kars'tan Aydın'a, Türkiye'nin kuzeyinden en güneyine kadar hizmetlerin devam ettiğini dile getiren Erdoğan, “Bizim işimiz lafla vakit kaybetmek değil, iş üretmektir” dedi. Erdoğan, Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 temel üzerinde yükselttiklerini ifade ederek, “Bizim açtığımız derslik sayısı cumhuriyet tarihinin rekorudur. 3 yıla 75 bin derslik sığdıran başka hükümet gelmedi” diye konuştu. Bu dersliklerden 15 binini hayırseverlerin yaptırdığını kaydeden Erdoğan, “Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası”nın bu açıdan önemine değindi.

“Haydi Kızlar Okula Kampanyası” ile okula gitmeyen 700 bin çocuktan 170 bininin okula başladığını belirten Erdoğan, “Biz milletin bize verdiği paraların dürüst emanetçisiyiz ve bunları yeniden sahibine veriyoruz. Bunu başarmaya da mecburuz” diye konuştu.

“2007'DE TEKRAR İKTİDAR OLACAĞIZ”

AK Parti'nin “bir farkın partisi” olduğunu ifade eden Erdoğan, öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 45 zam yaptıklarını, bunu küçümseyenlerin olduğunu belirterek, “Enflasyon yüzde 7.7, yaptığımız zam yüzde 45. El insaf” dedi. Emniyet teşkilatı mensuplarına ve diğer meslek sahiplerine de yeri geldikçe ücret artışları yaptıklarını kaydeden Erdoğan, göreve geldiklerinde 2 bin 500 dolar olan kişi başına milli geliri, 3 yılda 5 bin dolara çıkardıklarını söyledi.

Erdoğan, “2007'de tekrar iktidar olacağız ve o dönemin sonunda kişi başına milli geliri 10 bin dolara çıkaracağız. Hedefimiz budur” diye konuştu. SSK hastanelerini Sağlık Bakanlığı'na devrettiklerini ve hizmetlerin daha iyi yürütülmesini sağladıklarını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Eğitimde, sağlıkta 3 ayağı iyi koordine edeceğiz dedik. Bunlar devlet, özel sektör ve vakıf ayağı. Eğitimde işi daha ucuza getirmek için devlet okullara yatırım yapacağına, biz 'devlet okul yaptırmasın, hizmet alımı yapsın' dedik. 'Özel sektör okullarında öğrenciler okusun, biz okula belli bir bedel ödeyelim' dedik. Bunun devlete ne kadar ucuza geleceğinin hesabını yapmadılar. Hemen irtica damgası vurdular. 'Bunu irticai gruplar için yapıyorlar' dediler. Çünkü niyetleri samimi değil. Allah aşkına, bu ön kabullerden, ön yargılardan ne zaman kurtulacaksınız? Allah aşkına, bütün bu özel okulların hepsi belli bir şahsın, grubun okulları mı? Biz yatırımlardan kurtulalım, eğitim de daha kaliteli olsun istedik. Devleti ile özel okulu ile her şey Türkiye için olsun dedik.”

Duble yolların yapımının devam ettiğini, bunun için ilk yıl 5,5 katrilyon, ikinci yıl 6, üçüncü yıl 10 katrilyon yatırım yaptıklarını anlatan Erdoğan, bu yıl da 15 katrilyon yatırım yapacaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, hazine arazisi olan yerlerde artık 3X3 yollar yapacaklarını kaydetti.

“KİTABIMIZDA ERKEN SEÇİM FİLAN YOK”

Başbakan Erdoğan, eğitimde, sağlıkta ve Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu hizmetleri yaparken bunların erken seçim yatırımı olarak nitelendirilmeye çalışıldığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Bizim kitabımızda erken seçim filan yok. Bu yazboz tahtası değil. Türkiye'ye hizmet tablosu. Öyle her akla estiği zaman da seçim yapılmaz. Her seçimin bir bedeli, faturası vardır. Biz niçin bu faturayı millete ödetelim? Millet bizi 5 yıllığına iktidar yaptı. Bu, Anayasanın teminatı altındadır. Bugüne kadar uygulandı da bize gelince neden rahatsız oldunuz? Sebep ne? 'Öyle de bu kanunu çıkaranlar dahil bugüne kadar 5 yıl hiçbirisi iktidarı götüremedi...' Onlar acze düştüyse, iktidarı götüremediyseler bize ne?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!