Başbakan'dan Fikret Hakan mesajı: Vefatı derinden üzdü

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan Fikret Hakan mesajı: Vefatı derinden üzdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 15:57

Başbakan Binali Yıldırım, "Türk sinemasının değerli ustalarından, gerçek adıyla Bumin Gaffar Çıtanak, sanat dünyasındaki adıyla Fikret Hakan'ın vefatı bizi derinden üzmüştür" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yıldırım, sanatçı Hakan'ın vefatı nedeniyle yayımladığı taziye mesajında, Türk sinemasının değerli ustalarından, gerçek adıyla Bumin Gaffar Çıtanak, sanat dünyasındaki adıyla Fikret Hakan'ın vefatının kendisini derinden üzdüğünü belirtti.

Genç yaşından itibaren gazetecilikten sunuculuğa, müzikten öykü ve şiire kadar pek çok alanda çalışmaları bulunan Hakan'ın, sinemadan önce tiyatroda kendini yetiştirdiğini ifade eden Yıldırım, Fikret Hakan'ın, tecrübesi ve ustalığıyla Türk sinemasına uzun yıllar emek verdiğine, yaptığı iş ve oyunculukla genç sinemacılara örnek olduğuna dikkati çekti.

Başbakan Yıldırım, yazdığı, yönettiği, oynadığı pek çok filmle ödüller alan Hakan'a, 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından "devlet sanatçısı" unvanı verildiğini de hatırlatarak sanatseverlerin gönlünde müstesna bir yeri olan Hakan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

BAKMADAN GEÇME!