Başbakan Yardımcısı Schmid Kayseri'de

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Schmid Kayseride
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 13:54

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid, "250 yıl öncesine dayanan ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi gerekiyor" dedi. Schmid, beraberindeki heyetle, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi için herhangi bir engelin olmadığını belirten Schmid, "Türkiye ile Almanya ilişkileri gerçekten çok yoğun. Ticaretten askeri ilişkilere kadar her şey var. Ayrıca iki ülke arasında köprü kurmak konusunda Almanya'da yaşaşan Türkler'in önemli katkısı oluyor. 250 yıl öncesine dayanan ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

AB SÜRECİNDE DESTEK İSTEDİ

Almanya'nın, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi için AB'ye üyelik sürecinde Türkiye'ye destek olması gerektiğini belirten Hiçyılmaz, şöyle konuştu:
"Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkiler yüzlerce yıllık tarihe dayanmaktadır. 1960'lı yıllarda imzalanan iş gücü anlaşması ile de çok sayıda vatandaşımız Almanya'ya gitti. Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkiler son zamanlarda daha da gelişti. Türkiye'nin Almanya'dan yaptığı ithalat 2013 yılında 24 milyar dolar olarak gerçekleşti. Buna karşılık Türkiye'nin ihracatı 2013 yılında yüzde 4.4 artış göstererek 13.7 milyar dolara ulaştı."

AB'NİN LEHİNE OLACAK
İki ülke arasındaki ticaretin gelişmesini isterken daha fazla ihracat yapmayı arzuladıklarını dile getiren Hiçyılmaz, "Almanya ile ticari ilişkilerimizi geliştirmenin yollarını ararken, Almanya'nın Türkiye'nin AB üyelik sürecinde takındığı olumsuz görüşün ve hareketlerin artık sona ermesini bekliyoruz. Bu kadar uzun AB kapısında bekleyen başka bir ülke yok. Türkiye'nin AB'ye girmesi sadece bizim değil, AB'nin de lehine olacak. Gümrük Birliği'ne girip de AB'ye giremeyen tek ülke biziz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!