Başbakan sen de ittifaka katıl

Güncelleme Tarihi:

Başbakan sen de ittifaka katıl
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 01:31

Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) ‘Milli İttifak’ çatısı altında gireceği seçim öncesi SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kayseri’de miting yaptı.

Haberin Devamı

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak şunları söyledi: “Bu büyük ittifak, birilerini fena halde şaşırtmış durumda. O kadar şaşırdılar ki, partimize iftiralara başladılar. Diyorlar ki, ‘Kamalak’ın korumaları 27 Mayıs’ta bir imamı dövmüş. İftiranın da bu kadarı olmaz. Yakında Saadet Partisi Genel Başkanı cami bombaladı, derlerse şaşırmayın. Başbakan bugünkü gazetelerin hemen hemen hepsinin arka sayfasına bir ilan vermiş, ‘Bu kirli ittifaka dur deyin’ diyor. Biz de, bunların hain ve kirli ittifakına dur diyoruz. Paris’te Netanyahu ile el ele yürüyen hain ittifaka dur diyoruz. Başbakan’a sesleniyoruz, gel sen de gel bu ittifaka katıl, diyoruz.

Biz çağırıyoruz, meydanlarda birbirinize hakaret etmeyin. Çağır muhalefet liderlerini konuşun. Ana muhalefet partisinin liderine vatan haini mi diyeceğiz. Olmaz öyle şey. Ancak bir araya gelip bu ülkenin sorunlarını çözmemiz lazım. Faiz lobisine para var, işçiye, memura, emekliye ise para yok. Biten sadece ekonomi değil. Bin yıllık kardeşliğimizi de bitirdiler

Haberin Devamı

PARLAMENTER SİSTEM Mİ SUÇLU

Bu seçimde bir suçlu buldular, Parlamenter sistem. 13 yıldır iktidardalar, Allah aşkına asgari ücreti artırmak istediler de parlamenter sistem mi engel oldu? Emekliye daha fazla maaş vermek istediler de parlamenter sistem mi mani oldu?”
BBP Lideri Destici de “Sayın Başbakan Davutoğlu, ‘Bizim birinci önceliğimiz, yeni anayasa’ diyor. Sizler bunlara 3 kere yetki verdiniz, bunlar anayasayı değiştirdi mi? Şimdi gelmişler dördüncü kez yetki istiyor. Sonra, çözüm süreci devam edecek, diyorlar. Siz milleti böldünüz, bizlerse milleti tekrar bir araya getireceğiz” diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ettiklerini ve kongrede, Gül’ün cumhurbaşkanlığına destek verdiklerini açıkladıklarını ifade eden Destici, “Sayın Gül, Cumhurbaşkanlığı sürecinde tarafsız ve hukuka uygun bir yönetim gösterdi. Eminim ki, Pazar günkü seçimde Abdullah Gül’ün de gönlü milli ittifaktan yana olacak” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!