'Başbakan özür dilesin'

Güncelleme Tarihi:

Başbakan özür dilesin
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2008 13:13

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili eleştirilerinden dolayı sendikalara yönelik söylediği sözlerini eleştirerek, “Sayın Başbakan 'yalancılıkla' suçladığı toplum kesimlerinden özür dilemelidir” dedi.

Haberin Devamı

Akay, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sosyal güvenlik ile ilgili düzenlemelere yönelik çalışmaların tamamlandığını ve TBMM Genel Kurulu'nda görüşülme aşamasında olduğunu hatırlattı.

Buna karşın çeşitli sivil toplum örgütleri ve sendikaların bir dizi eylem kararı aldığını belirten Akay, “Sayın Başbakan bu eylemlerden rahatsız olmuş olmalı ki, bir başbakana yakışmayacak bir üslup kullanmıştır” dedi. Akay, böyle bir üslubun kimseye fayda sağlamayacağını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın ısrarla söz konusu yasa tasarısının hak kayıplarına yol açmayacağını söylediğini belirten Akay, prim ödeme gün sayısının 7 binden 9 bin güne çıkarılmasının, emeklilik yaşının 65'e yükseltilmesinin, emekli aylık bağlama katsayıları düşürülerek bundan sonra emekli olacaklara yüzde 30-35 daha az ücret ödenmesinin kazanılmış hakları elden almaktan başka hiçbir anlam taşımadığını savundu.

Haberin Devamı

Akay, söz konusu düzenlemenin bir yıkım düzenlemesi olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:
“Sosyal güvenlikle alakası yoktur. Bu düzenleme ile çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği ipotek altına alınıyor. Yani Başbakan 'size yönelik bir düzenleme yapmıyoruz, çocuklarınızın geleceğini alıyoruz, siz susun' diyor. Susmayacağız, IMF, Dünya Bankası istiyor diye çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini feda etmeyeceğiz. Sayın Başbakan bu düzenleme ile ilgili sözlerini terk etmelidir. Yalancılıkla suçladığı toplum kesimlerinden özür dilemelidir. Aksi takdirde Türkiye'de gerginliğe benzin sıkan bir başbakan olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!