“Başbakan olduğumda stat nasıl yapılır göreceksiniz”

Güncelleme Tarihi:

“Başbakan olduğumda stat nasıl yapılır göreceksiniz”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2010 12:41

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde Anadolu Jet'in tarifeli uçağı ile Trabzon'a gitti. Kılıçdaroğlu Trabzonlulara yaptığı konuşmada "Başbakan olunca stat nasıl yapılır göreceksiniz" dedi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU BİNLERCE TRABZONLUYA SESLENDİ

Meclis Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile birlikte gelen Kılıçdaroğlu'nu havaalanında yaklaşık 300 partili karşıladı. Otobüse binmeden önce horon oynayan ekip elemanlarının teker teker elini sıkan Kılıçdaroğlu, yaklaşık 100 araçlık konvoyla Maçka ilçesine hareket etti.

Kılıçdaroğlu, Trabzon Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı  konuşmada, "Bizim inançlarımızla oynuyorlar. İnsan, inançlarıyla, düşüncesiyle, etnik kimliğiyle Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımızın üzerinde yeri vardır. İnsana, inançlarına saygı duyacağız. İnsanın inancı siyaset konusu değildir. Siyasetin konusu işsizliktir, aştır, iştir, fındık üreticisinin derdidir. Karadeniz'i GAP'a bağlayan yol yapmaktır siyasetin konusu" dedi.

Haberin Devamı

Atatürk Alanı'nda toplanan partililere seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Sizi beklettiğim için kusura bakmayın. Trabzonspor'a uğradık, dertleştik, verilen sözlerin nasıl yerine getirilmediğini gördük. Başbakan burada defalarca stadyum sözü verdi. Ama bu Başbakan söz verip sözünde durmayan Başbakan. Yetim hakkı yiyenlerden hesap sormak bizim birinci görevimizdir. Bunu yapacağız.

“TRABZONSPOR DEVRİME İMZA ATTI SIRA HALKINDA”

Öyle siyasete yırtık ayakkabı ile başlayacaksın, köşeyi döneceksin, Kısıklı'da havuzlu villanda oturacaksın; CHP iktidar olduğunda bunun hesabını sormayacak. Soracağız tabii ki. Bu memlekette siyasetçinin tek görevi halka verdiğin sözün arkasında durmaktır. Yiğit adama düşen de budur zaten. İlk başbakan olduğumda stadyum nasıl yapılır göreceksiniz. Trabzonspor devrime imza attı. Şimdi halkın devrimini yapacağız, halkın iktidarını kuracağız. Çünkü biz yola halkla beraber çıkıyoruz. Biz rantın değil halkın iktidarını kuracağız. Bakın orada pankart var, 'Aldatılanlar Kandırılanlar Partisi' diyor. Onlar halkı kandırdılar, din iman edebiyatı yaptılar, kendileri harama sahip oldular. Bunu soracağız onlara" diye konuştu.

“ÜRETİCİYİ SPEKÜLATÖRLERE TESLİM EDİYORSUNUZ”

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Fındıkta hakkınızı alıyor musunuz? 'Hayır' deyin ki, Recep Bey Ankara'dan duysun ve ezberi bozulsun. Bunlar halkı değil kendi ceplerini düşünürler. Yatağa aç giren çocuk halkın iktidarında olmayacak. İşsizliği, terörü yeneceğiz ve halkı huzur içinde yaşayan bir Türkiye kuracağız. Dün sınırın sıfır olduğu noktadaydık. Bu ülkeyi bekleyenleri gördük. Yanındaki arkadaşı şehit düşen askerimizi dinledik. Onlar bizim onurumuzdur. Onurumuzu korumak da bizim görevimizdir. Türkiye'de mutsuz bir toplum yarattılar. Çiftçi, emekli, esnaf, sanayici bu yönetimden memnun mu? O zaman Allah aşkına bu yönetimden kimler memnun? Bir avuç rantiye memnun. Bu tabloyu tersyüz edeceğiz. Halkın iktidarını kuracağız. Halkın iktidarı herkes için çalışacak. Fındık borsası kurmak, fındık üreticisine sağlıklı bir gelir düzeni sağlamak CHP'nin görevi olacak. Fındık üretiminde dünyada bir numarayız ama birileri üreticinin elinden parayı alıyor. Yurtdışındaki spekülatörlere buradaki üreticiyi teslim ediyorsunuz. Fındık üreticisi alın terinin karşılığını almış olacak bizim iktidarımızda. Fiskobirlik'i eski haline getirmek bizim görevimiz."

Haberin Devamı

“EMEKLİNİN ELİNE GEÇEN PARA ARTTI MI?”

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın geçen gün büyüme rakamlarını açıklamasına da değinerek, "Geçen gün Başbakan 'Büyüme çift rakam arttı' dedi. Soruyorum; fındık üreticisinin, emeklinin eline geçen para çift rakamlı arttı mı? O zaman bu artıştan kimler pay kaptı? Sandık önünüze gelecek ve hep beraber AKP iktidarından bunun hesabını sormaya var mısınız? O zaman ülke nasıl yönetilirmiş göreceksiniz. Bu ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu şey temiz siyaset. Biz halka hesap vermeyi namuslu görev olarak kabul eden bir siyasi anlayıştan geliyoruz. Trabzon'da işsizlik var mı? Acaba AKP milletvekillerinin ve Recep Bey'in çocukları arasında işsizlik var mı? Nasıl oluyor bu? Bizim felsefemiz şu; biz siyasetle zenginleşmeyeceğiz. Bizim için birinci kural halkın zenginleşmesidir" dedi.

Haberin Devamı

“İNSANIN İNANCI SİYASET KONUSU DEĞİLDİR”

Kılıçdaroğlu, geçmişteki hatalardan herkesin ders çıkarması gerektiğini de vurgulayarak, şöyle devam etti: "Seçim geldiği zaman bölünmeyeceğiz, bizi bölmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Halkın iktidarı için çaba harcayacağız. Söz mü? Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi veya Adaletten Kaçanlar Partisi. Neden böyle diyorum?

2002'de dokunulmazlıkların kaldırılacağına dair söz verdiler. Peki siz TBMM'de hayali ihracatçı, ihaleye fesat karıştıran milletvekili ister misiniz? Siz milletvekili olarak parlamentoda kalpazan ister misiniz? Siz halka hizmeti namusu kabul eden milletvekili mi istersiniz? Bunun yolu CHP'dir. Bizim inançlarımızla oynuyorlar. İnsan, inançlarıyla, düşüncesiyle, etnik kimliğiyle Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımızın üzerinde yeri vardır. İnsana, inançlarına saygı duyacağız. İnsanın inancı siyaset konusu değildir. Siyasetin konusu işsizliktir, aştır, iştir, fındık üreticisinin derdidir. Karadeniz'i GAP'a bağlayan yol yapmaktır siyasetin konusu."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal' diye slogan atan kalabalığa seslenerek, "Güzel söylüyorsunuz ama bunu yapmak sizin elinizde. Size verilen o mührü seçim sırasında Hazreti Süleyman'ın adaletiyle, temiz siyasetten yana kullanmaktan yana mısınız? O mührü kul hakkı yiyenlere hesap sormak için yola çıkanları başarılı kılmak için kullanmaktan yana mısınız? Recep Bey'in ezberini bozun. Ama ezberini bozmak yetmiyor, Düzenini de bozmak lazım. Halk için mücadele etmeyen, halka sırtını dönen bütün yapıyı reddedeceğiz ve karşı çıkacağız.

“KADINLARI VE GENÇLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM”

Kadınlar ve gençleri siyasette göreve çağırıyorum. Bu güzel coğrafyada her şeyimiz var. Ama sadece helvayı yapacak bir yiğit adama ihtiyaç var. Ama helvayı yaparken kendisi yemeyecek, hakça halka dağıtacak, adaleti sağlayacak. AKP emeklileri ikinci sınıf yurttaş olarak görüyor. Biz yalanın, talanın, vatandaşı soyanların hesabını soracağız" diye konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından izleyicilere karanfil attı. Otobüsle miting alanından ayrılan Kılıçdaroğlu'na bir lokantadan bir tabak ızgara hamsi ikram edildi. Kılıçdaroğlu Giresun'a hareket etti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!