"Başbakan kardeşimden ne istediğini açıklasın"

Güncelleme Tarihi:

Başbakan kardeşimden ne istediğini açıklasın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 18:26

GENÇ Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde sık sık kardeşini gündeme getirmesine tepki göstererek, “Başbakan önce doğru konuşmasını öğrensin. Kardeşimle ne konuştu, ne talep etti onu açıklasın. Yoksa seçimlerden önce ben açıklayacağım” dedi.

Haberin Devamı

Seçim gezileri kapsamında helikopterle öğle saatlerinde Bursa'nın Orhangazi İlçesi'ne gelen Uzan, burada seçim otobüsüne binip, halkı selamladı. Kendisine eşlik eden yaklaşık 100 araçlık konvoyla ilçe turu atan Uzan, zaman zaman otobüsten inerek toplananlarla sohbet etti. Daha sonra Gemlik İlçesi'ne hareket eden GP lideri Cem Uzan, ilçe merkezinde toplananlarla bir araya geldi. Duran otobüsün yanına gelenleri kontrol altında tutmaya çalışan Uzan'ın korumaları ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Otobüsten inerek tarafları sakinleştiren Uzan, basın mensuplarına dönerek, “Görüyorsunuz çalışmalarımızı engellemeye çalışıyorlar. Biz bunu daha önce Adana'da da yaşamıştık. Ama halkın teveccühünü görüyorsunuz. Oylar akın akın Genç Parti'ye geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde sürekli kardeşini gündeme getirmesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Uzan, “Başbakan önce doğru konuşmasını öğrensin. Kardeşimle ne konuştu onu açıklasın. Kardeşimden ne talep etti onu açıklasın. Başbakan önce doğru söylemeye hazırlasın kendini. 23 Temmuz’da yeni bir Türkiye'’de ve Yüce Divan’da doğruyu söylemek zorunda kalacak. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık makamına olan saygımızdan dolayı bir fırsat daha veriyoruz kendisine. Ama seçimlerden önce bu hafta İzmir’de ben açıklayacağım” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Bu can bu tende oldukça, sen avucunu yalar bir kuruş alamazsın” sözlerinin hazırlatılması üzerine Cem Uzan, “Hakaret edilerek siyaset yapılır mı? Ben millete hizmet için siyaset yapıyorum. Projelerimi, GP'nin yapacaklarını anlatıyorum. Erdoğan, herhalde iktidarlarının bittiğini biliyor, aşırı sinirli görüyorum kendisini. Sinirlerine daha hakim olur inşallah. Zaten 23 Temmuz'dan sonra kendisini bol bol dinlendireceğiz. Bizim için önemli olan hizmettir. Vatandaş her yerde ‘Hesap soracak mısın?’ diyor. ‘Evet’ diyorum. Hesabı en iyi ben sorarım. Yüce Divan’ın işleri çok. Bu dosya, şu dosya diye siyaset yapmıyorum ama bu hafta İzmir’de açıklayacağım. Dokunulmazlığın sadece yasama ve yürütmeyle, kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırılması gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın yargı ve askerin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili sözlerine de değinen Uzan, “Kendisi iktidardaydı. Niye kendisi kaldırmamış. 363 aldı, oturdu. Anayasayı da değiştirebilirdi, bunların hepsi boş laftır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!