Başbakan’ın darbe mağduriyeti var mı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’ın darbe mağduriyeti var mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 01:29

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan’ın CHP’nin Mısır ziyaretine ilişkin sözlerine, “Bir ülkeye gidemeyecek duruma gelmişseniz, oturup kendinizi sorgulayacaksınız. Büyükelçimizi çektiniz, neden şimdi geri gönderiyorsunuz? Çağıracaksınız sonra da tıpış tıpış göndereceksiniz. Hani kabadayılık yapıyordunuz. Dış politika kirve ilişkileriyle, birlikte tatile çıkmakla yürütülmez. Esad kardeşinizle tatile gittiniz, ortak bakanlar kurulu yaptınız. Geldiğiniz nokta ortada. Bütün bunları CHP düzeltebilir” sözleriyle karşılık verdi.

Haberin Devamı

CHP MYK toplantısının sürdüğü saatlerde bir basın toplantısı düzenleyen Tekin, özetle şöyle dedi:

- AKP iktidarı bir darbe sonucu ortaya çıkmıştır. Bütün darbelerin bedelini de solcular, sosyal demokratlar, CHP ödemiştir. Arşivlerimiz bile sıfır noktasında, arşivlerimizi darbeciler yaktı. 30’a yakın insanımız o dönemin cinayetlerinde hayatını kaybetti. Bize Mısır’a gideceğimiz için darbeci diyen Sayın Başbakan’ın bir darbe mağduriyeti var mı? Bakanlarının büyük bir kısmı Evren döneminde çalışıyordu. Kimin darbeci olduğunu bütün dünya biliyor.

- Suriye Dışişleri Bakanı olası bir müdahale olursa, Türkiye ve Ürdün’ü hedef alacaklarını ifade etmiş. İran’ın da benzer açıklamaları var. Bu bağlamda Sayın Başbakan Malatya’daki radar üssünün bir ihtiyaç olduğunu ancak düğmesinin bizde olacağını açıklamıştı. Görüyorum ki Sayın Başbakan o gün ceket düğmesiyle radar düğmesini karıştırmış. Böylesine kritik bir süreçteyiz. Yanlıştan dönmenin erdemli bir politika olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bugün geldiğimiz noktada dış politikada tek başımıza kaldık. Bu coğrafyanın en önemli ülkesi dış politika konusunda tek başına kalacak durumda olmaması gerekiyordu. Gelinen nokta itibariyle biz Adana’da 20 Eylül’de ‘Savaşa Hayır- Barış Mitingi’ yapacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!