Başbakan’ı bekleyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’ı bekleyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 00:00

Avusturya Milli Günü resepsiyonunda Org. Yaşar Büyükanıt, "Başbakan’ın ABD seyahati önemli. PKK konusunda Başbakan’ın ABD’den dönüşünü beklemek zorundayız. Artık iş teoriden pratiğe doğru hareket ediyor" dedi.

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye’nin Kuzey Irak’a düzenleyeceği olası sınır ötesi operasyon için "Başbakan’ın ABD’den dönüşünü beklemek zorundayız" dedi. Avusturya Milli Günü resepsiyonuna katılan Büyükanıt, gazetecilerin sorularını cevaplarken ABD ve Irak’ı kastederek, "Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Olay terörist faaliyet. Bunu sadece silahlı mücadele olarak görmekle en büyük hatayı yaparsınız" diye konuştu. Büyükanıt, şunları söyledi:

TEORİDEN PRATİĞE "Başbakan’ın ABD seyahati önemli. PKK konusunda Başbakan’ın ABD’den dönüşünü beklemek zorundayız. Artık iş teoriden pratiğe doğru hareket ediyor. Başbakan’ın oraya gidip dönmesi gerekli. Bu konularda yorum yaptığınız zaman hata edersiniz. Tezkerede mutabıkız. Henüz hükümetten bir talepte bulunmadık. İhtiyaç halinde talepte bulunabiliriz. Bu işler, şöyle işler. Ya hükümet kendiliğinden talimat verir, ya da biz talepte bulunuruz, öyle talimat verir. İkisi arasında hiçbir fark yoktur. Yani top onda bende denilemez.

OYALAMA OLMAZ "Irak’lı heyetle ilgili söyleyecek bir şey yok. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diyen Orgeneral Büyükanıt ,"Ralston-Başer gibi oyalama olur mu?" sorusunu "Hayır, olmaz, olamaz, cevap veriyorum hayır" diye yanıtladı. Dağlıca’daki saldırı sonrası kaybolan askerlerle için "Çeşitli bilgiler var. Çalışıyoruz. Üzerinde çalışıyoruz" diyen Büyükanıt, sözlerini şöyle sürdürdü:

DERSLERİNİ ALDILAR Hakkari’de verilen 12 şehidin ardından bölgede geniş çaplı operasyonlar yapılıyor. Salı gecesi derslerini aldılar. 30 teröristi o operasyonda etkisiz hale getirdik. Bazı yayın organlarında soru işareti varmış. Genelkurmay asla yalan söylemez.

SAĞDUYU ÇAĞRISI Çok kritik günlerden geçiyoruz. Herkesin büyük sağduyu ile hareket etmesi gerekiyor. Çünkü çok hızlı gelişmeler yaşanıyor. O nedenle herşeyi söylememi beklemeyin benden. Toplum duyarlı, herşeyin fazlası zararlıdır.

Gözler Büyükanıt’taydı

Avusturya Büyükelçiliği’nde verilen resepsiyonda tüm gözler Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın üzerindeydi. Bir süre ABD’nin Ankara Büyükelçi Ross Wilson ile keyifli bir sohbet yapan Orgeneral Büyükanıt, kendisine ikram edilen kırmızı şarabı da içmeden önce kokladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!