Başbakan gitti, Valilik'teki afişler indirilmedi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan gitti, Valilikteki afişler indirilmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2009 13:27

ESKİŞEHİR'de geçen cuma günü Vilayet Meydanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış töreni nedeniyle Valilik binası duvarlarına asılan lojman, okul, köprülü kavşak ve hayırseverlerin yaptırdığı bina fotoğraflarının yer aldığı bez afişler 2 gündür indirilmedi.

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, afişlerin Başbakan Erdoğan'ın gidişinden hemen sonra kaldırılması gerektiğini söyledi. Valilik binasına asılan Atatürk posteri ile Türk bayrakları ise aynı gün indirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Caddesi Sıhhıye Kavşağı'ndaki mitingin ardından önceki gün saat 17.00 sıralarında Vilayet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının hak sahiplerine anahtarlarını vermiş, aralarında AKP'li Odunpazarı ile Tepebaşı belediyeleri ile hayırseverlerin yaptırdığı binaların toplu açılışlarını yapmıştı.

Toplu açılış töreni nedeniyle DSP'li Büyükşehir Belediyesi'nin karşısındaki Valilik binasının duvarlarına asılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın girişimleriye yaptırılan ve halk arasında ‘Unakıtan Köprüsü’ olarak da adlandırılan ‘Fuar Köprülü Kavşak’, AKP'li Odunpazarı Belediyesi'nin projesi olan ‘Odunpazarı Evleri’, AKP'li Tepebaşı Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Gençlik Merkezi’ binası ile ‘Gündoğdu Musa Önce Toplum Sağlığı Merkezi’, 75'inci Yıl İlköğretim Okulu, ‘Emine- Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi’, ‘Safiye Gönül Bayar Huzurevi’ ve ‘Ertuğrulgazi Polis Lojmanları’ binalarının fotoğraflarının yer aldığı afişler 2 gündür indirilmedi.

ATATÜRK POSTERİ VE TÜRK BAYRAKLARI KALDIRILDI

Aynı gün afişlerin ortasında Valilik ana giriş kapısının bulunduğu yere asılan Atatürk posteri ile yanındaki 2 Türk bayrağının önceki gün Başbakan Erdoğan'ın kentten ayrılmasından sonra kaldırılması ise dikkat çekti.

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Valilik binası duvarına asılan afişlerin Başbakan Erdoğan'ın gidişinden hemen sonra kaldırılması gerektiğini söyledi. Afişlerin 2 gündür asılı olmasını etik bulmadığını ifade eden Adar bunun seçim yasaklarına da aykırı olduğunu savunarak konuyu yarın Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar ile görüşeceklerini söyledi. CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Başbakan Erdoğan'ın mitigine ilçelerden resmi plakalı belediye otobüsüyle vatandaşların taşıması konusunda da bu belediyeler hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

DSP İl Başkanı Cem Ekin de Valilik davarına asılan fotoğraflı afişlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tören yerinden ayrılmasından hemen sonra kaldırılması gerektiğini söyledi. Ekin, afişlerin kaldırılması için seçim kuruluna başvuracaklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!