Başbakan gibi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan gibi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2001 00:00


Tuncay DAĞLI - Ali GÜLERYÜZ / ADANA, DHA
Haberin Devamı

Mehmet Ağar da Anadolu’ya açıldı

Elazığ Bağımsız Milletvekili Mehmet Ağar, Adana'da başbakanlar gibi karşılandı, yeni bir siyasi oluşumun öncüsü olacağının sinyallerini verdi. Çukurova Aydınlar Derneği'nin konuğu olarak Adana'ya gelen Ağar, Türk halkının, yıllardan bu yana birikmiş, kronik hale gelmiş sorunların çözümü için yeni siyaset anlayışına ihtiyacı olduğunu hissettirdiğini vurguladı. Mehmet Ağar, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yeni sağ parti oluşumuna nasıl baktığı sorusunu ise ‘‘Herkes bu boşluğu görüyor. Siyasette bir gelişme olacağı ortada. İyi niyetli bütün girişimlere sıcak bakıyorum. Onun bütün şartlarının ne şekilde olacağını milletimizin işareti gösterecektir’’ diyerek yanıtladı. Ağar, havaalanında kendisini bekleyen kalabalık tarafından ‘‘Başbakan Ağar’’, ‘‘En dürüst Ağar’’, ‘‘Ağar nerede biz oradayız’’ sloganları ile karşılandı. Ağar, 2 kurbandan birinin kesilmesine müsaade etti. Ardından kendisi için hazırlanan otobüse binerek 100 araçlık konvoyla kent turu attı.

ÇARENİN SEMBOLÜYÜZ

Daha sonra Çukurova Aydınlar Derneği'nce İnci Otel'de düzenlenen konferansta konuşan Ağar, ‘‘Millet ne istiyor diye dolaşıyoruz. Görüyoruz ki, Türkiye'de iç karartan bir tablo, hukuksuzluk, organizasyon yokluğu var ve heyecan yok. Bunun için de tüm oklar Ankara'yı gösteriyor. Ankara yeniden şekillenmek zorunda. Biz karamsarlığın, çaresizliğin değil, çarenin sembolüyüz’’ dedi. Ağar, katılımcıların ‘‘Parti kuracak mısınız?’’ sorusuna ise ‘‘Millet isterse kurabilirim’’ karşılığını verdi. Ağar, bir soru üzerine de gezilerine devam edeceğini ifade ederek, ‘‘Kararı milletle birlikte vereceğiz. Seçim ayına kadar her şey şekillenecek. Çocuğun adı konacak’’ dedi.

NOTLAR...

Milan'la anlaştı

Fatih Terim, İtalyanların ünlü takımı Milan'la anlaştı mı, anlaşmadı mı? Aylardır gündemde olan soruya, Terim'in en yakın arkadaşı, yani Mehmet Ağar yanıt veriyor... Hem de siyaset için nabız yoklamaya geldiği Adana'da; ‘‘Fatih kesin anlaştı.’’

THY uçağı ile Adana'ya gelen Ağar ile aynı uçakta, seçim bölgesi Mersin'e geçen Kültür Bakanı İstemihan Talay da yer aldı. Talay ve Ağar'ı Adana Valisi Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Müdürü Şükrü Yetimoğlu ve yurttaşlar karşıladı.

İnci Otel'deki konferansta yaklaşık bin kişiye hitap eden Ağar, konuşmasının başında ceketini çıkartıp, ‘‘Önce Adana işi yapalım’’ dedi.

Ağar, basına, ‘‘Yeni Siyaset Düzeni Işığında Siyasi Partiler Kanunu Modeli’’ başlıklı dosya dağıttı.

Hükümetin dışarıdan borç almasının doğru bulmadığını belirten Ağar, ‘‘El kapısında dilenmekle bir yere varılmaz. Borç almaya alışan, buyruk almaya da alışır’’ ifadesini kullandı.

Türkiye'de bir lider sultası bulunduğunu yineleyen Ağar, ‘‘Kamu kaynaklarının, şebekeleşmek suretiyle organize suç örgütleri gibi paylaşılması söz konusu. Bunlarla mücadele edenler de dışlanıyor’’ dedi.

Türkiye'deki siyasi partilerin yapısını batan 'Titanic' gemisine benzeten Ağar, 4 bölümden oluşan bu geminin, en üstünde parti genel başkanları ile ailelerinin, ikinci ve üçüncü bölümlerde partiye hizmet edenlerin, en altta seçmen ve taraftar kesiminin bulunduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!