Başbakan Ermenistan sınırı sözünde dursun

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ermenistan sınırı sözünde dursun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2009 00:00

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ‘’Sayın Başbakan, Azerbaycan Meclisi’nde Dağlık Karabağ’da ve Azerbaycan topraklarında Ermenistan işgali bitinceye kadar sınır kapılarını açmayacağı sözünü vermişti. Başbakanı sözünde durmaya davet ediyoruz’’ dedi.

Şandır, MHP Çankaya İlçe Kongresi’ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerde gelinen son durumu değerlendiren Şandır, ‘’Eğer Sayın Başbakan doğruyu söylüyorsa şimdi yapılanlar yanlıştır. Azerbaycan halkını ve Türk halkını aldattığı yönünde bir karara varırız. Bu da Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanına yakışmaz. Bu sebeple Hükümeti, Türk milletine karşı verdiği sözlere uymaya davet ediyoruz. Bu yapılanlar yanlıştır. Yapılan yanlıştan geri dönülmesi lazım’’ diye konuştu.
Şandır, bir gazetecinin, ‘’Başbakan, Demokratik Açılım çalışmaları konusunda ‘gerekirse CHP’ye gideriz’ açıklamasını’’ hatırlatması üzerine şunları söyledi:

Açılıma katkı yok

“MHP olarak biz bu yapılanları milletimizin ve ülkemizin geleceği açısından bir beka sorunu olarak görüyoruz. Dolayısıyla biz sürece katkı vermeyeceğiz. Bize ulaşan davete de katılmayacağımızı daha baştan söylemiştik. Sayın Başbakan CHP’ye gideceğini söylüyor ama CHP de bu ihanet sürecine katkı vermeyeceğini, Başbakana yol arkadaşı olmayacağını ısrarla söylüyor. Bu süreç, bu açılım bitmiştir. Devam ettirebilme şansları bulunmamaktadır. Çünkü toplumu etnik temelde ayrıştırmaya, bu ayrışmayı cepheleştirip çatıştırmaya ulaşan bir süreçtir.’’

Sorunların etnik temelde tartışılmaya başlanması halinde bulunacak çözümün ‘’Ayrışma’’ olacağını savunan Mehmet Şandır, bu durumun mutlaka cepheleşmeye, cepheleşmenin de ileri zamanlarda çatışmaya dönüşeceği uyarısında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!