Başbakan Erdoğan'a ‘Kosova Bağımsızlık Madalyası’ verildi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğana ‘Kosova Bağımsızlık Madalyası’ verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2010 19:54

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'a, Kosova ziyaretinin ikinci ve son gününde Kosova Cumhurbaşkanı Vekili Yakup Krasniçi tarafından Kosova’nın en büyük devlet nişanı olan ‘Kosova Bağımsızlık Altın Madalyası’ verildi.

Haberin Devamı

Kosova Cumhurbaşkanı Vekili Yakup Kraniçi, Cumhurbaşkanlık makamında Başbakan Erdoğan'ı dostane bir havada karşıladı. Görüşmelere geçilmeden önce Krasniçi, Erdoğan’a bir plaket ve Kosova’nın en büyük devlet nişanı olan Kosova Bağımsızlık Altın Madalyası'nı verdi.Daha sonra görüşmeye geçildi. 1 saat süren görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin Kosova’daki KFOR’daki görevinin devam ettiğini hatırlatarak, Türkiye’nin, Kosova’nın barış ve huzuru için çaba sarf ettiğini belirtti Türk girişimcilerin Kosova’da atacağı adımları çok önemsediğini söyleyen Erdoğan gerçekleştirdikleri otoyol yapımı ve Priştine Havalimanı’na yönelik yapacakları yatırımları anlattı.

Erdoğan, şunları söyledi:“Çok daha önemli adımlardan bir tanesi, gerek PTT, gerek Telekom altyapısıyla ilgili olarak burada müşterek adımlar var. Bugün bir un fabrikasının yapılmış olması, biraz sonra bir hastane açılışı ve restorasyonu gerçekleşmiş olan camilerin ziyareti var. Ayrıca, Fatih Sultan Mehmet Camisi’nin açılışını yapacağız. Gerek Priştine’de gerekse Prizren’de Yunus Emre Vakfı olarak bir kültür vakfı kurmayı hedefledik. Bu da aramızdaki kültürel ilişkileri çok daha zenginleştirecek olan vakıf anlayışımızdır, kültürel aktiviteleri güçlendiren anlayışımızdır. Bunların yine burada adımlarını, yatırımlarını yapalım istiyoruz. Sayın Taçi’ye, şahsım adına ve milletim adına teşekkür ediyorum. Kosova’da gördüğümüz sıcak ilgi sebebiyle tüm Kosova halkına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki 12 Aralıkta yapılacak seçimler, gerçekten Kosova’da çok daha farklı, daha ileri bir demokrasiyle, bir dönemin başlangıcına vesile olacaktır. Kosova halkının birliği, beraberliği, dayanışması Kosova’nın güçlenmesinin de müjdecisi olacaktır.”

Haberin Devamı

Kosova Cumhurbaşkanı vekili Yakup Krasniçi de “Erdoğan’ın bu siyasi kriz ortasında bile Kosova’yı ziyaret etmesi bizleri daha da gururlandırdı, bizlere güç verdi. Bu da var olan dostluğun temellerini daha da güçlendirdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!