Başbakan Erdoğan Erzurum'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan Erzurumda konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2008 15:07

Başbakan Erdoğan'ın Erzurum'da yaptığı konuşmanın satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

- 2003 yılına kadar Erzurum’da sadece 49 km bölünmüş yol vardı. Bugün 295 km bölünmüş yol var. Erzurum Pasinler Horasan, Erzurum Çat, Erzurum Ilıca, Erzurum Tortum Uzundere bölünmüş yollarını yaptık, bitirdik. Bugün de açılışlarını yapıyoruz.

- Erzurum’un içme suyu problemi hala devam ediyordu. AB için ilerleyen bir ülkede bir şehirde 3 saat su veriliyordu. Bunu kabul etmemiz mümkün değildi. Su medeniyedir, su temizliktir, su hayattır. Belediyemiz büyük bir projemizi bitirdi. Artık Erzurum temiz suyuna kavuşuyor.

- Erzurumlu kardeşlerime bu yeni park da hayırlı olsun diyorum..

- Eğitim ve spor konusunda Erzurum önemli projelere kavuştu, kavuşuyor. 

- Erzurum’da da eğitimde önemli yatırımları gerçekleştirdik. Erzurum’da 1137 yeni derslik yaptık. 4243 bilgisayarı yine Erzurum’a gönderdik. Erzurum’un okullarında bilişim teknoloji sınıfları var. 945 okulumuzu ADSL sistemiyle buluşturduk.

Haberin Devamı

- 15 yeni ilk öğretim ve ortaöğretim pansiyonu yaptık. Yükseköğretim yurtları kapasitesini yüzde 36 artırdık.

 - 2 fakülte, 1 yüksekokul, 2 araştırma merkezini de hizmete açtık.

- 570 yataklı Erzurum Hizmet içi eğitim’in temelini 1992’de attılar. Ama bunu bizim hükümetimiz bitirdi.

 - Bugün bir ilkokul bir lise, iki spor salonu ve Pasinler Spor Salonu’nu da bu tören vesilesiyle açıyoruz.

 - Bildiğiniz gibi 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları Erzurum’da yapılacak. Bunun için Erzurum’da, Anadolu’nun zirvesinde buluşacak. Bu çok önemli organizasyonu en kusursuz şekilde gerçekleştirmek için yatırımlarımıza başladık. Yapılan tesisler olimpiyat sonrasında da Erzurum’a hizmet etmeye devam edecek.

 - Dünya gençliğinin akın edeceği bu büyük spor aktivitesi için yapılanları bizzat takip ediyorum.

 - Toplu konutla ilgili yaptırılanları zaten biliyorsunuz. Erzurum’da 2158 konutu bitirdik ve sahiplerine teslim ettik. Bugün 612 konutu da bitirdik sahiplerine teslim edeceğiz.

 - Bu arada Aktütün saldırısında şehit olan Erzurumlu uzman çavuşumuz, yavrumuz Cahit Yıldırım’ı burada rahmetle minnetle anıyorum.

Haberin Devamı

 - Büyükşehir Belediyemiz ve TOKİ burada anlamlı bir jest yapıyorlar. O da şöyle. Yavrumuz son iznine gelişinde toplu konuttan bir daire almayı arzu etmişti. Fakat peşinatı yetmediği için bunu alamamıştı ve bu belediyemize intikal edince, belediyemiz de bunu TOKİ’yle paylaştı ve belediye ile TOKİ ortaklaşa bir daireyi şehidimizin ailesine tahsis ettiler. Bu davranışlarından dolayı da gerek belediyemize gerekse TOKİ yönetimine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

 - Erzurum’u çevreleyen bu gecekondulardan kurtarmak için kollarımızı sıvadık.

 - Hiç imkanı olmayanlara, imkanı oluncaya kadar, 45 metrekarelik yeni daireler yapıyoruz. Az imkanım var diyenlerden, peşinat almıyoruz, aylık 100 YTL taksitle 20 yıl vadeli konutlar yapacağız.

Haberin Devamı

 - Hizmet etmek budur. Milletin enerjisini millet için kullanmak budur.

 - Bizim Türk milletine aşkımız sevdamız var. Ben şu anda karşımda, 780 bin kilometrekareyi görüyorum. Ben şu anda Türküyle lazıyla çerkeziyle arnavutuyla milletimi görüyorum.

 - Burada ayrım yok. Burada tek milletiz. Tek bayrağız. Tek vatanız. Tek devletiz. Bu yola böyle girdik böyle yürüyoruz, böyle yürüyeceğiz.

 - Zaten bu dili anlayanlar, inanıyorum ki bu ülkede işte milli birlik ve beraberlikten yanadır. Gerçek manada milliyetçilik budur. Bu inançla bu kararlılıkla bu yolculuk devam edecek.

 - Biz bu ülkede etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe, dinsel milliyetçiliğe karşı olduk. Biz  ne mezhep ne de din ayrımı yaptık. Böyle geldik, böyle gidiyoruz, böyle gideceğiz.

Haberin Devamı

 - Ve biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Yoksa parasından pulundan makamından mevkiinden değil. Makam dediğin nedir ki, bugün var yarın yok. İstediğin kadar zengin ol. Gömecekler o mezara ve gömerken de bu türkiye’nin bir numaralı zenginidir demeyecekler. Er kişinin niyetine diyecekler. Orada bir ayrım var mı? Mezarını bile boyuna göre kazacaklar. Olay bu. Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvekili niyetine diyecekler mi? Hayır. Er kişi niyetine diyecekler. Onun için bize tevazu yakışır. Asla gurur değil. Hiç gerek yok. İşimize bakalım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!