Başbakan Erdoğan’dan Bakan Akdağ’a aşı azarı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan’dan Bakan Akdağ’a aşı azarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ arasına domuz gribi aşısı krizi girdi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'IN DOMUZ GRİBİ AŞISI AÇIKLAMASI / WEB TV     

Bakan Akdağ’ın, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan da aşı olacak” sözlerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Haberim olmadan benim adımı vermişsin, hemen düzelt” dedi. Başbakan, aşının isteğe bağlı olduğunu da söyledi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, “Sağlık Bakanımla aynı düşünmüyorum” diyerek aşının zorunlu değil, isteğe bağlı olduğunu söyledi. Domuz gribi aşısı olmayı düşünmediğini de açıklayan Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, “Haberim olmadan benim adımı vermişsin, hemen düzelt” diye çıkıştı. Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grubunda domuz gribi aşısı konusunda şöyle konuştu:

“Bu süreçte birçok spekülasyonlar yapılıyor. Ama ben tüm vatandaşlarıma sadece bir şey tavsiye ediyorum, lütfen bu süreç içerisinde öpüşmeyin. Bu süreç içerisinde tokalaştığınızda lütfen ellerinizi yıkayınız. Aşı konusuna gelince, bu konuda Sağlık Bakanımla aynı düşünmüyorum, onu da söyleyeyim, kimseyi zorlayamazsın. Bu konuda vatandaş kendi isteğine bağlı olarak böyle bir yolu tercih ederse eyvallah, ama etmiyorsa muhakkak yaptırmanız gerekiyor diye böyle bir kampanyanın sürdürülmesi doğru değildir, yanlıştır. Çünkü otoriteler de bu konuda görüyorsunuz değişik kanaatler belirtiyor, kimisi olmalı kimisi olmamalı diyor. Öyleyse bizim yapacağımız şey, siyasi irade olarak bunu isteğe bağlı hale getirmektir. Niye? Yarın siyasi iradeye kimse faturasını kesmesin. Cebren bu iş olmaz, isteğe bağlı olarak olur ve isteğe bağlı olarak da biz hazırlıklarımızı yaptık, alt yapımız hazır. Biz tedbirlerimizi aldık. Bizim görevimiz de bu.”
Erdoğan’ın bu sözleri salonda büyük bir şaşkınlığa yol açtı. Sağlık Bakanı Akdağ, bu konuşmanın ardından hemen Erdoğan’ın yanına gitti. Salondan Akdağ ile birlikte çıkan Erdoğan, gazetecilerin, “Aşı olmayı düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine, “Ben aşı olmayı düşünmüyorum” dedi.  Sonra Akdağ’a dönen Erdoğan, Cumhurbaşkanı ile birlikte kendisinin de aşı olacağına ilişkin açıklamalarını ima ederek, “Haberim olmadan Cumhurbaşkanı ile birlikte benim de adımı vermişsin, hemen düzelt” diye çıkıştı. Akdağ ise “Hayır efendim öyle değil” diyerek sözlerinin yanlış anlaşıldığını anlatmaya çalıştı. Erdoğan, yanındaki bakan ve parti yöneticileriyle birlikte yürümeye devam ederken, Akdağ hızla oradan ayrıldı.

Haberin Devamı

İstifa söylentileri

/images/100/0x0/55eb5f57f018fbb8f8bcddbc

Haberin Devamı

Erdoğan, yanındaki bakan ve parti yöneticileriyle birlikte TBMM’deki makam odasına çıktı. Sağlık Bakanı Akdağ’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme esnasında, “İsterseniz istifamı vereyim” dediği iddiaları ortaya atıldı. Akdağ, bu iddiaları dün öğleden sonra çıktığı CNN Türk’teki canlı yayında yalanladı. Akdağ, “Toplantıdan sonra Başbakan ile görüşmenizde istifa edeceğinizi söylemişsiniz, doğru mu?” sorusuna “Öyle mi görünüyorum?” sorusuyla yanıt verdi.

Ölü sayısı 12’ye yükseldi

DOMUZ gribinden ölenlerin sayısı 12’ye yükseldi. Sağlık Bakanlığı, paniğe neden olmamak için ölümlerin hangi illerde olduğunu açıklamama kararı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!