Başbakan Erdoğan: Cek cak bilmem

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan: Cek cak bilmem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 00:00

Trabzon’daki bayramlaşma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ’Ben muhalefet gibi cek cak ile konuşmam. Biz yaptığımızı söyleriz’ dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’un 19 Mayıs Spor Salonu’nunda partisince düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Erdoğan, muhalefete ağır eleştirilerde bulundu, "Ben cek cakla konuşmam" dedi. Yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Erdoğan, göreve geldiklerinden bu yana ekonomide, sağlıkta ve eğitim alanında devrim sayılabilecek ilerlemeler kaydettiklerini, buna rağmen muhalefetin milleti sanal korkularla korkutmaya çalıştığını öne sürerek şöyle konuştu:

FARKIMIZ BU

Ben asla ana ve yavru muhalefetin konuştuğu gibi konuşmam. Bu bizim adabımıza yakışmaz. Ben cek cak ile konuşmam. Biz yaptığımızı söyleriz. Onlardan farkımız budur. Kimse millete efendilik taslamasın. Biz millete efendi olmak için değil, hizmetkar olmak için geldik. Bizim derdimiz üzüm yemek. Bağcıyla işimiz yok. Bağcı kim olursa olsun, yapsın denize atsın. Balık bilmezse halik bilir.

ÇAKILI ÇİVİLERİ YOK

Çağdaşlık, ’çağın bütün değişimini anında ülkeye transfer etmektir. Çağa mühür vurulacaksa biz bunu gençliğimizle, milletimizle vuracağız. Eskilerimizin bir sözü vardır. Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur. Bunlar hep bunu yaptılar. Avara kasnak gibi döndüler durdular. Muhalefetin hayalleri dahi bizim yaptıklarımıza ulaşamaz. Çünkü çakılı çivileri yok bu ülkede.

PAZARLIK YAPMAM

Haberin Devamı

Özelleştirme ve Kıbrıs konusunda muhalefet, sürekli, ’AB’ye peşkeş çekecekler’ dedikoduları üretiyor. Ben bu ülkenin bir milimetre toprağının dahi pazarlığını yapmaya yanaşmam.

YÖRESEL ŞİVE

Zaman zaman yöresel şiveyle konuşan Erdogan, ’Kıskananlar çatlasın’ sloganlarıyla sözünü kesen gençlere, "Uşaklar çatlamasinlar. Onlar da bize lazım olacak daaa" diye yanıt verdi. Erdoğan konuşmasının sonunda ise, "Bu Trabzonspor’u ne edecusunuz?" diye sordu.

Öptim oni kaptım 5’liği

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Merkez Mahallesi’ndeki villasından Güneysu İlçe merkezine geldi. Önceki gün Erdoğan’la bayramlaşmak için bekleyen ancak kalabalık nedeniyle başarılı olamayan çocuklardan dün şansını bir kez daha deneyen 12 yaşındaki Ümran Yetkiner, amacına ulaştı. korumaların arasından sıyrılan Yetkiner, önce Erdoğan’ın elini öptü, ardından da boynuna sarıldı. Erdoğan, hem Ümran’a, hem de kendisiyle bayramlaşma fırsatı bulan birkaç çocuğa 5’er YTL bayram harçlığı verdi. Başbakan ile bayramlaştığı için çok mutlu olduğunu belirten Yetkiner, yöresel şivesiyle, "Öptüm oni, bayramlaştım. Başbakanımızın bana verdiği bu parayı hatıra olarak saklayacağum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!