Başbakan Erdoğan: "642 milyar onları çıldırttı"

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan: 642 milyar onları çıldırttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2013 00:00

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, "Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz sürüyor, vergi yolsuzluklarıyla mücadelemiz sürüyor. Bir açıklama yaptım 'faiz lobisi' dedim, hoplamaya başladılar. Niye hopluyorsunuz?" dedi.

Haberin Devamı

TENCERE TAVACILARI YARGIYA TAŞIYIN

Molotofkokteyli kullanmak suçtur, tencere tava kullanmak, mutfakta değil haa... Komşuyu rahatsız etmek suçtur. Bunu ceza olarak söylüyorum, suçtur. Ben söylemiyorum, yasalar söylüyor. Onun için bu tencere tavacıları da çekinmeden sizler yargıya taşıyacaksınız. Çünkü bu milletin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Her şeyi devletten beklemeyin, müracaatınızı yapacaksınız, yargıya bildireceksiniz, herkes haddini bilsin" -"Bu gençliğin önünü açma görevi bizim, ama o yoldan yürüme görevi sizin. Siz bunu başaracaksınız. Hiçbir zaman bu molotofcularla sizi mukayese etmemiz mümkün değil" -"Bazıları tuzaklar kuruyor, varsınlar kursunlar. Ama en büyük tuzak Allah'ındır. Onun tuzağının üzerinde tuzak yoktur ve ardında bir tuzak vardır ki o da milletin tuzağıdır. Milletin kurduğu tuzakla da kimse rekabet edemez. Milletin tuzağı nerede? Sandıkta. En büyük meydan, sandık meydanıdır"

Haberin Devamı

Erdoğan, birkaç gün önce Ankara'da şehit yakınları ve gazilerle iftar sofrasında bir araya geldiklerini, dertleşerek, hasbihal ettiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Orada da ifade ettim: Şehitlerimiz, bizim kutup yıldızlarımızdır. Şehitlerimiz, bizim iftihar kaynağımız oldukları kadar istikbalimizi de aydınlatan fenerlerimizdir. Biz şehitlerimizin fedakarlıkları sayesinde bu topraklarda istiklal içinde yaşıyoruz. Şehitlerimizin mirası olan bu topraklarda, onların hürmetiyle, onların himmetiyle huzur ve refah içinde geleceğe ilerliyoruz. Allah'ın izniyle de o şehitlerimize hiçbir zaman mahçup olmayacak, şehitlerimizin ruhlarını incitecek hiçbir girişimin içinde ya da ardında bulunmayacağız. Şehitlerimiz nasıl ki bizim istiklalimiz, bizim istikbalimiz için canlarını verdiyse biz de bu ülkenin istiklalini güçlendirmek, istikbalini daha da aydınlatmak için onların izinden geleceğe yürüyeceğiz.

NEDEN HOPLUYORSUNUZ?

Allah'a hamdolsun, Türkiye'de gerçekten çok güzel işler başardık, Türkiye'yi çok yüksek seviyelere taşıdık, Türkiye'yi rekorlarla buluşturduk İçte ve dışta. Şu anda Türkiye'nin hava taşımacılığında geçen yıla göre artış ne biliyor musunuz? Yüzde 15.5, Amerika'nın eksi 1, Avrupa ülkelerinin birçoğunda ekside veya yüzde 1 gibi artışları var. Bunlar ülkelerin refah seviyesini ortaya koyar. Ne dediler 'turizm battı, bitti' dediler. Ne oldu? Şu an itibarıyla turizmdeki artış geçen yıla göre yüzde 18.5. Tablo bu. Niye? Yere sağlam basıyoruz. Ülkemizde yolsuzluklar bizden önceki dönemler gibi değil, yok demiyorum, hala var ama bu işi sıfırlamanın mücadelesini veriyoruz. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz sürüyor, vergi yolsuzluklarıyla mücadelemiz sürüyor. Bir açıklama yaptım 'faiz lobisi' dedim, hoplamaya başladılar. Niye hopluyorsunuz? Çünkü faiz dışı gelirlerle benim halkım sömürülüyor. Onun için kredi kartları konusunda bilinci iyi yakalamanız lazım. Her önüne gelen, 'bana kredi kartı veriliyor' diye kredi kartı almasın, ayağınızı yorganınıza göre uzatın, ondan sonra icra memuru kapınıza gelince kusura bakmayın."

624 MİLYAR ONLARI ÇILDIRTTI

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, faiz lobisinin 642 milyar lirayı cebine atma hedefi olduğunu ancak bunu yapamadığını belirterek, “Bu para vatandaşımın cebinde kaldı. Onları çıldırtan bu” dedi.

Başbakan Erdoğan Kastamonu havalimanının açılış töreninin ardından akşam da valilik tarafından Şehir Stadyumu’nda verilen iftar yemeğine katıldı. Futbol sahasının üzerine kurulmuş masalarda 5 bin 600 kişi aynı anda oruç açtı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Faiz lobisi hop oturup hop kalkıyor. Çünkü ceplerine girecek para artık girmiyor. Mayıs ayında bir Gezi olayının çıkması manidardır. Bizim gençliğimiz hiçbir zaman şiddete bulaşmaz. AK Parti iktidarı gençliğe hiçbir zaman eline molotof kokteylini vermez. Tencere tava kamu düzenini bozmaya girer. Bunun özgürlükle alakası yok.

Haberin Devamı

SABOTE EDİLMEZSE

Bu ülkede inşallah kan duruyor. Eğer süreç sabote edilmezse, millet düşmanları tarafından engellenmezse silahsızlanma bir ortamda her meseleyi çözüme kavuştururmuş.”




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!