‘Başbakan dört yüzlü’

Güncelleme Tarihi:

‘Başbakan dört yüzlü’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2007 14:22

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi Belediye Başkanı DTP'li Aydın Budak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Budak, “İki yüzlü siyaset yapanları görmüştük ancak, ilk defa dört yüzlü bir başbakan ile karşı karşıya bulunuyoruz. Böyle bir başbakan ülkede istikrarı sağlayamaz. Bizler barış istiyoruz. Artık Edirne’ye, Trabzon’a cenaze gitmesini, Cizre’ye cenazelerin gelmesini istemiyoruz” dedi.

Cizre’de Mem-u Zin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen şölene Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, DTP Cizre İlçe Başkanı Ali Güven ile çok sayıda Cizreli katıldı. Cizre Belediye Başkanı Budak, PKK’nın tek taraflı aldığı saldırıları durdurma kararının çift tarafla kalıcı hale getirilmesini istedi. Ateşkesin kalıcı olması için hükümetin bir an önce adım atması gerektiğini söyleyen Aydın Budak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı 4 yüzlü olmakla suçladı. Budak, “İki yüzlü siyaset yapanları görmüştük ancak, ilk defa dört yüzlü bir başbakan ile karşı karşıya bulunuyoruz. Böyle bir başbakan ülkede istikrarı sağlayamaz. Bizler barış istiyoruz, Artık Edirne’ye, Trabzon’a cenazeler gitmesin, Cizre’ye cenazelerin gelmesini istemiyoruz. Bunun sağlanabilmesi için ateşkesin sağlanması gerekiyor” dedi.

Genel seçimlerde uygulanan yüzde 10’luk barajın Kürtlerin temsiliyet hakkını elinden aldığını öne süren Budak, “Şu anda parlamentoda bulunan Kürt kökenli milletvekilleri Kürtlerin oylarıyla seçilmedi. Bu nedenle Kürtleri temsil etmiyorlar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!