Başbakan Davutoğlu'ndan dikkat çeken uyarılar

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlundan dikkat çeken uyarılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 10:40

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün bir araya geldiği milletvekillerine basına kapalı bölümde dikkati çeken uyarılar yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

Ahmet Davutoğlu, “Etik Kurulu faal hale getireceğiz. Yolsuzluklara karışan olursa onlarla yolumuzu ayıracağız. Benim kimin oğlu olduğum, babamdan bana ne kaldığı, benim ne iş yaptığım, eşimin nerede çalıştığı, ekonomik durumumuz, şartlarımız belli. Buna rağmen bunların üstünde bir şey olursa siz de gelip bana hesap sorun” dedi. 

HER YERİN ALTERNATİFİ VAR

Edinilen bilgiye göre Davutoğlu, milletvekilleriyle dün yaptığı ilk grup toplantısının basına kapalı bölümünde uyarılarda bulundu. Davutoğlu, “Hz. Ömer adaleti, Şeyh Edebali sadece söylemde değil eyleme yönelik de olmalıdır” dedi. “Bu gruptan üç tane Bakanlar Kurulu çıkar. Her yerin bir alternatifi var” sözleriyle de mesaj veren Davutoğlu şunları söyledi:

7 HAZİRAN’I UNUTMAYALIM

“7 Haziran’ı hiç unutmamamız lazım. Milletimiz bizi 1 Kasım’da muhtaç etmedi, biz de bize güvenen milletimizi mahcup etmeyeceğiz. Vaatlerimizin tümünü hayata geçireceğiz. Grup toplantılarımızda da yapacaklarımızı ve yaptıklarımızı anlatacağız. Vaatlerimiz ile ilgili ilk üç ayda kanun çıkartılması gerekenler dışında yapabileceğimiz her şeyi yapacağız. Kanun gerektirenleri de komisyonlar kurulduğunda hemen intikal ettireceğiz. Millet bunu hak ediyor. Yasamanın rasyonel olması için İçtüzük değişikliğini bir an önce yapmamız gerekiyor.

İLİŞKİMİZ DAHA DERİN

Hükümet kurma görevinden sonra muhalefeti dolaşarak, anayasayla ilgili görüşmelere devam edelim diyeceğim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 ucubesi ortaya çıktı, biz bunu kucağımızda bulduk, Cumhurbaşkanını şimdi millet seçiyor, bunun için şu anki Cumhurbaşkanımızın konumu farklıdır. Özal-Yılmaz, Demirel-Çiller arasında sıkıntılar yaşandı. Biz Allah’a hamdolsun onları yaşamıyoruz. Bizim ilişkimiz Cumhurbaşkanı-Başbakan ilişkisinden daha öte, derin.” 

KAPALI ZARFTA İSİM İSTEDİ

Milletvekillerinden daha etkin olmalarını da isteyen Davutoğlu, “Bir şey olduğunda ‘şu bölge bunu istemiyor, şu milletvekilleri şunu istemiyor’ deniyor. Bundan sonra bu tür şeyler yaşansın istemiyorum. Çünkü biz sadece seçildiğimiz bölgenin değil, seçim bölgemiz kadar Türkiye milletvekiliyiz de” dedi. Davutoğlu ardından da vekillerinden Meclis Başkan adayı önerilerini kapalı zarf içinde kendisine iletmelerini istedi. Grup Başkanvekili Mahir Ünal da Meclis çalışmalarına ilişkin bilgilendirdiği vekilleri farklı sesler çıkmaması konusunda uyarırken, “Başbakanımızın, bakanlarımızın konuşmalarını, hükümetimizin açıklamalarını takip edin” dedi.

Haberin Devamı

PARTİYE SOKMAM

Haberin Devamı

Davutoğlu’nun şu sözlerle vekilleri uyardığı bildirildi: “Eğer bir parti görevlisi, görev aldıktan sonra evini, arabasını, yaşam tarzını değiştiriyorsa ben o adamı partiye sokmam. Eğer şaibeli bir durum varsa bunun hesabını sorar, yollarımızı ayırırız. Bu konuda benden de hesap sorabilirsiniz. Hanımın çalıştığı yer belli, benim ekonomik durumum belli. Buna rağmen farklı ekonomik bir değişim görürseniz gelin hesap sorun. Ben de sizden hesap soracağım.” - Milliyet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!