Başbakan Davutoğlu'ndan CHP ve HDP’ye: Bunlar ruh ikizi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlundan CHP ve HDP’ye: Bunlar ruh ikizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 01:41

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Bingöl ve Elazığ’dan CHP ve HDP’ye yüklenerek, “Bunlar ikiz kardeş. Ruh ikizi bunlar. Diyanet’i niye kapatmak istiyorlar biliyor musunuz? Bu milleti dininden kopartmak için. Uluslararası çevrelerin talimatı bu” dedi. Elazığ’daki konuşmasına, “İsimlerin en güzeline, Esmaül Hüsna’ya sahip Elaziz’e selam olsun. Bu ismi Elazığ’a bağışlayan Sultan Abdülaziz’e selam olsun” diyen Davutoğlu iki ilde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kürt, Zaza, Türk hep birlikte teröre karşı duracağız. Bir daha Hatice Belgin (canlı bomba saldırısında ölen) kardeşimiz gibi kendisini, çocukları için feda etmesin diye çalışıyoruz. Çocukları dağa çıkartılmış annelerin acısını da yüreğimizde taşıyoruz. 6-7 Ekim olaylarında şehirlerimizi kaosa teslim etmek isteyen vandallara buradan istediğiniz kadar ‘yuh’ diyebilirsiniz. Bütün bölgeyi kaosa çevirmek istediler. Onlar buraya geldiğinde ‘Silahları bırakın, toprağa gömün’ deyin. Yöre halkı çok acı çekti. Kürtçe, Zazaca yasaklanmadı sadece; başörtüsü de yasaklandı. Bölücü örgütçe yapılmak istenen baskıya karşı dimdik duracağız.

ÜÇLÜ EŞBAŞKANLIK YAPSINLAR

Birileri tuzak içerisinde. Seçim kampanyası faaliyetlerine dikkat edin. CHP tekrar tek parti dönemini aratacak şekilde Diyanet’le, imam hatiple hesaplaşmaya kalkıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı, ‘HDP’nin barajı geçmesi bizim için önemli’ diyor. Görüyor musunuz koalisyonu? HDP Türkiyelileşmek yerine CHP’lileşti. ‘Diyanet’i kapatacağız’ diyor. Diyanet’i niye kapatmak istiyorlar biliyor musunuz? Bu milleti dininden kopartmak için. Uluslararası çevrelerin talimatı bu. HDP, paralelin sözcüsü. İki eş başkan var. Teklifim şu; üçlü eş başkanlık yapsınlar. CHP, HDP ve paralel.

YENİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Bütün bu tuzaklara karşı milli birlik ve beraberlik diyeceğiz. Çözüm Süreci’ne devam edeceğiz. Kimse etnik kökeni nedeniyle baskıya maruz kalmayacak. Dünyanın her yerinde onur duyacağınız yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne var mısınız? Yeni Türkiye’ye yeni ve sivil anayasa ile yürüyeceğiz. Kimse bu topraklarda kendisini yalnız hissetmesin. HDP eş başkanı ABD’ye gitti. Orada Ermeni diyasporasını memnun etti. Burada Yahudilere mesaj olsun diye ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır’ dedi. ‘Onlar buraya geldiğinde bizim tarihimizde soykırım yoktur bre gafil’ diyecek misiniz? Kudüs kimin kutsal mekanıdır, Müslümanların. Bunu diyenlere hak ettikleri cevabı verin. Bu noktada mesele siyaset meselesi değildir. Bir zihniyet meselesidir. CHP ve HDP ikiz kardeş. Ruh ikizi bunlar. Biri ‘Niye İsrail’de büyükelçimiz yok’ diyor. Biz, bize saygı duyanla ilişki kurarız. Hem HDP hem CHP hem de arkalarındaki paralel bilsin ki, biz zalimlerle birlikte olmayacağız.”

Gazeteleri karıştırdı

BAŞBAKAN Davutoğlu bir TV programında CHP’yi “parlatmak” için “halka dokunan vaatler” diye manşet atan medyayı eleştirerek, Doğan Grubu’nu kastettiğini söyledi. Ancak bu haberi veren yayın organı Doğan Grubu dışındaki Meydan gazetesi çıktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki akşam CHP lehinde “Halka dokunan vaatler” şeklinde manşet attığı gerekçesiyle Doğan Grubu’nu suçlamasına karşılık, bu manşeti atan gazetenin Doğan Grubu dışındaki Meydan gazetesi olduğu ortaya çıktı. Davutoğlu, bu konudaki suçlamasını önceki akşam Kanal 7 ve Ülke TV’nin ortak canlı yayınında soruları yanıtlarken yaptı. Davutoğlu açıklamaları sırasında hükümete bazı medya kuruluşlarından eleştiriler geldiğini belirterek, şöyle dedi:

“Bu medyada ekonomi yazarlığı yapıp da ‘Çok fazla ekonomi bildim’ diye yazanlar, ‘Hükümet seçime giderken seçim popülizmine yöneliyor’ diye bizi eleştirdiler. Şimdi, bizi halka, esnafa, çiftçiye primlerin oranlarını yüksek tuttuk diye eleştiren aynı medya, Kılıçdaroğlu’nu parlatabilmek için ‘Halka dokunan vaatler’ diye manşetle çıktı. O kadar ilginç bir şey ki, o kadar ilginç bir koalisyonla karşı karşıyayız ki, ‘AK Parti gitsin de ülkenin ekonomisi batarsa batsın’, ‘AK Parti gitsin de Çözüm Süreci biterse bitsin’, ‘AK Parti gitsin de özgürlüklere ne olursa olsun, AK Parti gitsin de kamu düzeni kalmasa bile olur’ diyen bir kesim var Türkiye’de. Onun için, bakıyorsunuz o medya; açık söyleyeyim madem, Doğan Medya...”

Başbakan, bu sözleriyle “Halka dokunan vaatler” manşetini Doğan Grubu’na atfetmiş oldu. Buna karşılık CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin seçim vaatlerini açıkladığı 19 Nisan tarihinden sonra Doğan Grubu’na ait Hürriyet ve Posta gazetelerinde bu şekilde çıkmış bir manşet bulunmuyor. Türk basınında Davutoğlu’nun telaffuz ettiği ifadelerle çıkan tek bir gazete başlığı bulunuyor. Bu başlık Doğan Grubu dışındaki Meydan gazetesinde çıkmış. Meydan, Kılıçdaroğlu’nun basın toplantısının ertesi günü 20 Nisan tarihinde birinci sayfasında CHP liderinin açıklamalarını “CHP’den halka dokunan vaatler” başlığıyla duyurmuş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!