Başbakan’a mermiye siper olurum

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’a mermiye siper olurum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2006 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’a, suikast planı yapmakla suçlanan "Atabeyler" grubunun lideri olduğu öne sürülen Pilot Yüzbaşı Murat Eren, Hürriyet’e "Sevelim, sevmeyelim o ülkemizin başbakanı. Ona sıkılacak merminin önüne önce ben geçerim, kendimi hedef yaparım" dedi. Tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatı aracılığıyla soruları yanıtlayan Eren, şunları söyledi:

SOKAKTA 2 SAAT

İlk başta konuştuklarımız biraz baskıyla oldu. Baskı derken uykusuzluk, yorgunluk, şaşkınlık vardı. Tutanak tutulacak diye diye sokak ortasında bizi iki saat beklettiler. Orada alay komutanımı aradım. Polisler tutanak tutulduktan sonra serbest bırakılacağımı söylediler. Ancak öyle olmadı.

TEPELERİNE ATACAKTIM

Gözaltına alındım. Patlayıcılar çıktı. Bunların bulunmasının gerçek amacını söylemekten komutanlarımızı zor duruma düşürmemek için çekindim. Bu patlayıcıları ben Güneydoğu’da PKK’ya karşı kullanacaktım. Bunun için yeni bir çalışma yapıyordum. İlk başta bunu da söylemek istemedim. Bunun içinde bir tek ben varım. Erkut ise patlayıcıların ayarını yapacaktı. Çünkü, patlayıcılar konusunda gerçekten çok iyi bir uzmandır. Yere değince patlayacak şekilde ayarlama yapacaktı.

DERLEME TOPLAMA

Ele geçirilen silah ve bombalar, operasyonlardan sonra elimizde kalanlar. Operasyonlar sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı kurulan tuzaklardan elde ettiğimiz parçalar bunlar, yani derleme toplama malzemeler. Ben yıllardır Güneydoğu’da görev yapıyorum. Özellikle 2004 ve 2005 yıllarında 8-9 ay oradaydım.

ATABEY GRUBU

Günlerdir basında "Atabeyler Grubu" ile ilgili yazılar yazılıyor. Atabeyler, bir çalışma grubunun adıdır. Benimle alakalı bir olay da değildir. Bir arkadaşımızın evi saat 24.00 sırasında aranırken, şilt bulunuyor. Görev sonrası verilen şiltler oluyor, işte onlardan birisi. Bunun üzerinde hatıra olarak bayrağı vardır. O kursa katılan herkese o şiltler verilmiştir. O şiltler oldu "Atabeyler Çetesi" diye. İki çocuğum üzerine yemin ederek söylüyorum ki hiçbir alakası yok.

BAŞBAKAN’A SUİKAST

Ben, Başbakan’ı şahsen sevmiyor olabilirim. Ama seçilmiştir, ülkemin, cumhuriyetimin başbakanıdır, benim başbakanımdır. Ona sıkılacak merminin önüne ilk önce ben geçerim, ben kendimi hedef yaparım. Başbakan’ın şahsını sevmiyor olabilirim o ayrı bir mesele. Ama o bizim başbakanımızdır.

PKK ile savaş çetecilikse ben çeteciyim

Vatan-millet uğruna bir şeyler düşünmek, PKK’ya karşı mücadele vermek eğer çeteyse, ben çeteyim. Böyle bir çeteliği kabul ediyorum. Astsubay Erkut, Genelkurmay Başkanından iki kez ödül almış bir arkadaşımız. Şimdi, avukat tutabilmek için yakınları aracılığıyla otomobilini satmaya çalışıyor. Benim için de lüks otomobilim olduğu basında yer aldı. Benim 10 milyara aldığım ve 8 ay sanayide kalan bir Amerikan otomobilim var. İşte, lüks otomobil denilen otomobilim de 1992 model.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!