Başbakan’a çağrı: PKK’lı teröristlere karış dönmemek üzere git

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’a çağrı: PKK’lı teröristlere karış dönmemek üzere git
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2013 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın PKK’nın silah bırakıp gitmesiyle ilgili düşüncelerine tepki göstererek, “Başbakan’a önerimiz kendisinin de teröristlerin arasına karışması ve sınırlarımızdan dönmemek üzere çıkıp gitmesidir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, partisinin grup toplantısında özetle şunları kaydetti:

KOBAY ÜLKE DURUMUNDAYIZ

“Tarihimizin zorluklarla dolu herhangi bir dönemini numune olarak alıp inceleyiniz, işbirlikçileri anında tanımanız mümkün olacaktır. Bunların kalbinde kilise, dilinde cami vardır. AKP, bastırılmış tüm uç fikirleri canlandırmıştır. Ülkemiz, karanlık senaryoların test edildiği kobay bir ülke durumuna düşürülmüştür.

AKLINI PEYNİR EKMEKLE YEMİŞ

Başbakan eyalet sisteminin güçlü devletlerde sorun yaratmayacağını söylemiştir. Aklını peynir ekmekle yemiş ve bitirmiştir. Başbakan açıklamalıdır. İmralı canisine, önce özerklik, ardından eyaletleşme ve Kürdistan’ın kurulması için söz vermiş midir? Başbakan’ın iki vahim eksikliği ve açığı vardır. Birincisi tarih bilmemeleri, ikincisi milleti anlamamalıdır. Başbakan Osmanlı’nın bir döneminde uygulanıp, 19. yüzyılın ikinci yarısında kaldırılan eyalet yönetiminin nelere yol açtığını, hangi isyanlara kapı araladığını bilmeyecek kadar tarih bilgisi ve bilincinden uzaktır.

Haberin Devamı

KABAKÇI MUSTAFA’YI OKU

Osmanlı Devleti’ni bölmek isteyen batılı güçler, Kürdistan ve Lazistan gibi sözde eyaletler adı altında yeni bir coğrafi bölge ve suni bir kimlik oluşturmanın tertibine soyunmuşlardır. Bu düzenlemenin sakıncaları anlaşılınca hemen yürürlükten kaldırılmıştır. Ecdadımız bölünmeye yeltenenleri darağaçlarında sallandırmıştır. Başbakan ille de tarihten bir örnek alacaksa; tavsiyemiz, hamam tellağı Patrona Halil’i öğrenmesi, yenilik düşmanı Kabakçı Mustafa’yı okuması ve gövdesiyle başı başka başka yerlerde bulunan Tepedelenli Ali Paşa’yı anlamasıdır.

AF VAADİNİN FARKINDA MI?

Teröristler, güya sınır dışına çıkmak için TBMM’nin kanun çıkarmasını şart olarak koşmuştur. Örgütün buradaki amacı, TBMM tarafından muhatap görülme ve meşru bir aktörmüş gibi değerlendirilme beklentisidir. Başbakan ‘İster silahlarını gömsünler, ister mağaraya bıraksınlar’ diyor. Şehitlerimizin kanlıları, şayet silah bırakırlarsa, türkü söyleyerek, şen şakrak şekilde geldikleri gibi gideceklerdir. Üstüne üstelik, sınır hatlarımızdan AKP’yi selamlayarak geçeceklerdir. Başbakan’a göre tek mesele silahtır. Silahını bırakan terörist aklanmış olacaktır. Mehmetçiğimiz kendilerine kurşun sıkanları seyretmeye nasıl tahammül edecektir? PKK’yla helalleşip, güvenlik güçlerimize sırt mı dönülecektir? Başbakan PKK’ya genel af vaat ettiğinin farkında mıdır?

Haberin Devamı

MAKAMINA CANİBAŞIYI OTURT

Tek çıkış PKK’lıların silahlarını teslim etmesi, arkasından da mahkemelerde yaptıklarının hesabını vermelidir. Militanları sınır ötesine geçişlerine izin vermek alenen suçtur. Başbakan, bize göre yapacağın tek şey kalmıştır: O da, Başbakanlık makamından kalkman ve yerine canibaşıyı oturtmandır. Başbakan, İmralı canisiyle madem bu kadar yakınlık kurmuştur, o halde bu ikili yandaş bir televizyon kanalında İmralı adasından yapılacak canlı yayına birlikte katılarak düşüncelerini milletimize açıklamalıdırlar. ”               

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!