Başarının perde arkasındaki isimler

Güncelleme Tarihi:

Başarının perde arkasındaki isimler
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 23, 2008 07:49

İsviçre'yi geriden gelip devirdik. Çekler'i 2-0 yenilgiden gelerek 3-2 saf dışı ettik. Turnuva'nın favorisi olarak gösterilen Hırvatistan'ı uzatmada devrelerinin sonunda yakaladık, penaltılarla kupa dışına ittik... Dünya bu galibiyetlerle Türk Milli Takımı'nı konuşuyor. Avrupayı resmen Türk korkusu sardı. Başarı önce futbolcuların, Fatih Terim ve ekibinin elbette. Ancak bir çift görünmez el var ki, bu başarıda özellikle de maçların son 20 dakikasında milli futbolcuların adeta şaha kalkması, performans patlaması yaşamaları hep onların eseri... Peki kim bu görünmez gizemli eller?

Haberin Devamı

Ä°ÅŸte Milli Takıma dokunan sihirli eller... Â

Adı: Scott Piri... Uzmanlık alanı: Performans uzmanı... Bağlı olduğu grubun adı: Athlete's Performance...

Adı: Megan Magano... Uzmanlık alanı: Beslenme uzmanı... Bağlı olduğu grubun adı: Athlete's Performance...

Adı: Guyan Randall... Uzmanlık alanı: Performans uzmanı... Athlete's Performance Genel Müdürü...

Uzun yıllar Alman Milli Takımı'na kondisyon ve performans uzmanı olarak destek veren ve ünü ABD'den tüm dünyaya yayılan Mark Verstegen'in kurduğu Athlete's Performance. İşte bu ünlü performans grubunun tüm bilgi ve deneyimleri, birikimleri Türk Milli Takımı'nı 2008 Avrupa Şampiyonası'na hazırladı.

Aslında bu ünlü grubu Türk Milli Takımı'na kazandıran kişi Fatih Terim... Şampiyona öncesi teknik hazırlıklarını sürdüren Fatih Hoca beraberinde Milli Takım'ın atletik performans departman sorumlusu Doç. Dr. Bülent Bayraktar ve Cezmi Turhan ile birlikte Ocak ayında ABD'ye gitti. Athlete's Performance kurucusu Mark Verstegen ve şirketin Genel Müdürü Guyan Randall ile New York'ta buluştu. Verstegen, en güvendiği isimlere, Guyan Randall, Scott Piri ve Megan Magano'yu Türk Milli Takımı'nı turnuvaya hazırlaması için görevlendirdi.

Haberin Devamı

Randall, Piri ve Magano hiç zaman yitirmeden Türkiye'ye geldi. Önce İstanbul'da tüm aday kadroyu çeşitli testlerden geçirdi. Eksiklerini tespit etti. Her adayın eksiğini, fazlasını tek tek çıkardı. İki uzmanın göreve başlamasından, oyuncuların raporlarını hazırlamasından sonra Milli Takım'da hummalı bir çalışma dönemi başladı. Şirketin Performans Direktörü Joe Gornes de Türk Milli Takımı'nın Almanya kampında takıma katıldı.

Çalışmalar aralıksız sürdü. Sonuç: ORTADA...

Türk futbolcular 90 dakika koşuyor, mücadele ediyor, ufak tefek yapısına rağmen örneğin Arda, rakip defansın dev cüsseli oyuncularının çelmeleri, itmeleri, engellemeleriyle bile yere yıkılmıyor. Sadece 90 dakika değil, her türlü uzatmada da Türk futbolcular yine ayakta kalıyor. Hırvat maçında ise 90 dakika bitip, 30 dakikalık uzatma devrelerinde ise sanki maça yeni başlamış gibi performans sergileyerek, Avrupa futbolunu yönetenlerin gözünü korkutuyor.

Haberin Devamı

İşte Türk Milli Takımı'na Türk performans uzmanlarıyla birlikte sihirli bir el gibi dokunan, başarılarına başarı katan ABD'den gelen uzman ekibe ait ilginç bilgiler:

SCOTT PÄ°RÄ°

Meslek hayatında 4 senelik İngiltere tecrübesi de olan Scott İngiltere’de David Lloyd Health & Fitness Club da Fitness Uzmanı, ve birkaç küçük firmada fitness konusunda çalıştı. Los Angeles’ta 3 sene peformans uzmanı olarak çeşitli yerlerde çalıştıktan sonra Athletes’ Performance’ katıldı.

Scott 6 sene Finlandiya, Danimarka ve Amerika Bielşik Devletlerinde profesonel futbol oynadıktan sonra 4 sene Kaliforniya Eyalet Üniversitesi Northridge’de oynadı.

Futnol sezonlarının dışında kalan zamanlarda, iki sene Notre Dame Lisesi, Occidental Koleji takımlarının fitness koçluklarını yürüttü. Aynı zamanda Los Angeles Sports Club’da özel çalıştırıcı olarak çalıştı.

Haberin Devamı

Scott Athletes’ Performance’a 2007 ilkbaharında firmanın futbol departmanı için katıldı. Scott elit profesyonel futbolcular ile kazandığı çeşitli ve sağlıklı tecrübelerini firmaya taşıdı.

MEGAN MAGANO

Megan, New Hampshire Üniversitesi Beslenme Bilimleri bölümünden mezun. Sporcu öğrenciler üzerinde yaptığı beslenme çalışmaları kendisinin ileride bu konuda çalışma isteğini o yıllarda başladı.

Eğitimine San Diego Eyalet Üniversitesinde Spor Beslenmesi üzerine staj yaparak devam etti. Bu sırada Megan bu konudaki eğitimini diyetisyen ve kondisyon koçlarıyla beraber çalışarak sporcular için spesifik yemek düzenleri oluşturarak pekiştirdi. Bu çalışmaları kendisine diyetisyenlik vasfını da kazandırdı.

Haberin Devamı

Megan beslenme uzmanlığı konusundaki özverili iş anlayışı kendisine bu konuda birçok yerde çalışma ve deneyim kazanma şansı vermiştir.
Tıbbi destekli kilo verme programlarında sağlık eğitmenliği, hastaların düzenli beslenme, yaşam biçimleri, egzersizler gibi konularda eğitilmeleri konularında çeşitli kurumlarda görev aldı.
Athletes’ Performance deki görevinde Megan sporcuların ihtiyaçları ve vucut yapılarına bağlı olarak sürecin başından sonuna kadar kendileri ile birebir çalışarak, beslenme düzenlerinin ayarlanması gerekli takviye planları, günlük beslenme stratejileri ve uzun vadede beslenme alışkanlığı eğitimleri veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!