Başarılı Türk kızı Der Spiegel'de

Güncelleme Tarihi:

Başarılı Türk kızı Der Spiegelde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2007 09:40

Almanya'nın başkenti Berlin'de kurduğu “Die Deukische Generation” (Alman-Türk Kuşağı) adlı dernekle Alman gazetelerinde adından söz ettiren Aylin Selçuk (18), bu kez Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden Der Spiegel'in baş sayfasında yer aldı.

“Alfa kadınları - Yeni bir kadın kuşağı erkekleri nasıl geçiyor” başlığıyla verilen haberde, diğer bazı başarılı kadınlar arasında Aylin Selçuk'un fotoğrafına da yer verildi.

Derginin iç sayfalarında, bu genç Türk kızının bazı arkadaşlarıyla birlikte kurduğu dernekle Türk ve Alman toplumlarını birbirlerine yakınlaştırmayı amaçladığı belirtildi.

Selçuk, “Günümüzde kadınların her şeyi elde edebileceğine inanıyorum, hatta erkeklerden bile fazlasını. Kadın olmak, bu toplumda fırsatlara sahip olmak anlamına geliyor, buna kesinlikle inanıyorum. Bu nedenle bazen feministlere kızıyorum. Çünkü kendi kendime diyorum ki: Daha ne istiyorsunuz? Artık günümüzde sadece kadın olduğum için daha kötü şartlara sahip değilim” dedi.

Öncelikle derneğe, daha sonra da eğitimine önem verdiğini, ABD ve Almanya'da iş yönetimi konusunda eğitim görmek istediğini ifade eden Selçuk, “Daha sonra da kariyer, çocuk ve yeniden kariyer istiyorum. Hayatımda hiçbir şeyden mahrum kalmak istemiyorum. Her zaman hırslıydım. 8. sınıfı atladım” diye konuştu.

Hangi grupla bir araya gelse hemen yönetimi ele aldığını kaydeden Selçuk, “Sorumluluğu çok zor elden bırakıyorum. Çok iş olsa bile, örneğin şimdi dernekle olduğu gibi. Sürekli buluşmalar, tüm organizasyon, basın randevuları ve podyum tartışmaları. Eğitimin yanı sıra bunlar son zamanlarda çok fazla olmaya başladı” dedi.

Yine de tüm bu çalışmalara değdiğini belirten Selçuk, “Bazen, derneğe gösterilen ilginin benim kurucu olarak bir kız olmamdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bundan da mutlaka faydalanıyorum” diye konuştu.

“Die Deukische Generation” derneğinin adında yer alan“Deukische” sözcüğü, Almanca anlamına gelen “Deutsch” ile Türkçe anlamına gelen “Turkisch” sözcükleri birleştirilmesinden oluşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!