Bas bas paraları Leyla'ya

Güncelleme Tarihi:

Bas bas paraları Leylaya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Minik Serçe bir hafta Ece'de sahne aldı, yer yerinden oynadı. Sezen arkadaşlarıyla beraber hem kendisi eğlendi, hem de gelenleri muhteşem şovuyla büyüledi.

Sezen Aksu'nun Kuruçeşme'de bir hafta süren şovu, Ece'yi İstanbul'un en çok konuşulan mekanı yaptı. Çünkü Ece'de mikrofonu Levent Yüksel bırakıyor, Muazzez Abacı alıyor; o bırakıyor, Beyaz alıyor. Bir akşam Emel Müftüoğlu yoksa Eda-Metin Özülkü muhakkak sahnede. Çünkü Minik Serçe kendi deyimiyle ‘‘yuvaya döndü’’, eski arkadaşının mekanında sabahlara kadar söylüyor, eğleniyor. Sezen Aksu eğlenince de hem sanatçı arkadaşları, hem de bara gelen müşteriler kendinden geçiyor, alkış kahkaha birbirine karışıyor. Ece için özel hazırlanan bu şovun provası yok. Herşey içinden geldiği gibi anında ortaya çıkıyor.

Sezen Aksu aslında Ece'nin resmi şarkıcısı değil. Ece'nin zaten kendi müzik grubu var. O sadece çok sevdiği, kendisinin de eğlenebildiği bu mekanda fasl-ı muhabbete geliyor. Canı istediğinde şarkısını patlatıyor, sonra o gece orada hangi ünlüler varsa mikrofon elden ele dolaşıyor.

Cool barmenler

Hal böyle olunca da İstanbul'un eğlenmeyi bilen insanları Ece'de adım atacak yer bırakmıyor. Masalar sürekli rezerve. Barın önü-arkası, altı-üstü sobe. Ece'nin titizliği ile ünlü servisi, bu kalabalıkta biraz aksıyor ama herkes halinden memnun, içkiler neredeyse elden ele sahiplerine ulaşıyor.

Ece'nin Sezen için getirttiği yakışıklı barmenleri de bir tuhaf. Bunlar İstanbul'un tanınan barmenlerinden değiller. Şakır şakır Fransızca ve İngilizce biliyor ama kimseyle konuşmuyorlar. İçkileri istedikleri bardaklarda servis edip, kafalarına esince servisi durdurup dansediyorlar.

Yemekler her zamanki gibi. Buna ek olarak İskenderun'dan getirtilen kabak tatlısını muhakkak denemek lazım. Sahnede kim varsa içkisini mikrofondan sipariş veriyor, peşinden herkes onların içtiklerinden istiyor. Minik Serçe en çok sulu-buzlu viski içiyor.

Görünen o ki Ece bu kışın en iddialı mekanlarından olacak. Zaten İstanbul'un gece hayatında kural budur: Sezen ne isterse o olur! l Savaş ÖZBEY

Özel fasıl heyeti

Sezen Aksu, kadim dostu ve kendi deyişiyle ‘‘içkiye başlamasına’’ ve ‘‘şişmanlamasına’’ neden olan Ece Aksoy için başlattığı fasıl gecelerini sürdürüyor. Yıllardır ‘‘ben bu mekanda söylemek ve eğlenmek istiyorum’’ demesine karşın Ece'nin bu imkanı vermediğinden yakınan Aksu, yaptığı programla yine izleyicilerini ve sevenlerini şaşırtmayı başardı. Yedi kişilik bir saz heyeti ve kendisi dahil altı vokalistle kurduğu fasıl heyeti, klasik parçalardan Urfa türkülerine, Harmandalı’ndan Alevi demlerine kadar izleyenleri çoşturuyor. Sezen Aksu'nun hazırladığı üç saatlik bu programın bir özelliği de bütün heyetin müthiş eğleniyor olması. Bu eğlence kaçınılmaz olarak Ece Bar sakinlerini de pençesine alıyor. Sezen Aksu'nun hazırladığı bu programın bir özelliği de parçaların sık sık ‘‘Bastır paraları Leyla'ya’’ kısa kuplesiyle kesilip Aksu'nun bu parça eşliğinde göbek atması. ‘‘Bastır paraları Leyla'ya, kazık mı kakıcaz dünyaya, dımıdım dımıdım’’ eşliğinde Aksu'yla birlikte bütün izleyiciler ayaklanıyor. Aksu'nun bu çok özel fasıl için oluşturduğu heyette, heyetin bas’cısı ve şefliğini yapan Aykut Gürel, perküsyonda Cihan Okan, Metin Özülkü, Eyüp Hamiş, Cengiz Ergümer, Bülent Altınbaş ve Hüseyin Bitmez var. Hanendeler ise Levent Yüksel eşliğinde Sezen Aksu, Emel Müftüoğlu, Nurcan Eken, Bahar Şimşek ve Işın Karaca.

Haberin Devamı

Ece Bar'daki bu program önümüzdeki haftalarda Aksu'nun yeni lanse edeceği solist Nurcan Eken ile aynı hızda devam edecek. Durumdan öyle anlaşılıyor ki, Ece Bar bu sene Aksu'nun düzenleyeceği fasıl programlarıyla fena halde dolup taşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!