Baş ajanın başı dertte

Güncelleme Tarihi:

Baş ajanın başı dertte
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'nin içten sorumlu gizli servisi MI-5'in eski kadın başkanı anılarını kaleme alınca, dış istihbarat örgütü MI-6 ‘tutuklayın’ emri çıkardı.

64 yaşındaki eski gizli servis başkanı Stella Rimington'ın yakında çıkacak kitabı İngiliz gizli servislerini karıştırdı. Dış olaylardan sorumlu MI-6'nın yöneticileri bir toplantı yaparak Bayan Rimington'ın ‘devlet sırrını ifşa etmek’ suçundan tutuklanmasını kararlaştırdı. MI-6 gerekirse şiddet kullanılmasını da öngördü.

Servis kavgası

Gizli toplantıyı öğrenen iç olaylardan sorumlu MI-5'in şimdiki Başkanı Stephen Lander hemen müdahale ederek, tutuklama kararını askıya aldırdı. Ve eski başkanın kendisine kitabın bir özetini gönderdiğini, içinde ‘devlet sırrı’ bulunmadığını açıkladı. Stephan Lander ayrıca bir kopyayı da MI-6'ya gönderdi. Yasal olarak eli kolu bağlanan MI-6, gizli operasyonlara başladı.

Medyaya sıçradı

Bunun üzerine MI-6 ajanları, eski MI-5 başkanına büyük bir karalama kampanyası başlattı. Ajanlar ayrıca kitabın özetini bir tabloid gazeteye sızdırdı. MI-6'nın Bayan Rimington'a saldırmasına eskiden kalan bir husumet neden oluyor. Rimington'un görev yaptığı dönemde, MI-5 ve MI-6 ajanları, İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) ile yapılan gizli görüşmelerde şiddetli bir rekabete girmişti. MI-6 bu rekabetin ve ‘kirli çamaşırların’ kitapta yer almasını istemiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!