Bartın'da "Kalkan" operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Bartında Kalkan operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2006 13:13

Bartın'da, elebaşılığını bir kooperatif başkanının yaptığı çete kurulduğu iddiasıyla düzenlenen operasyonda biri suikast silahı olarak bilenin kalem tabanca olmak üzere 20 tabanca, 23 av tüfeği, bunlara ait fişek, ele geçirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Bartın Emniyet Müdürü Mesut İnce, düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Başsavcılığının izniyle Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünce, 2005'te “Kalkan” adındaki planlı operasyon kapsamında çalışma grubu oluşturulduğunu söyledi.

Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla 22 Eylül Cuma günü 22 kişinin ev, iş yeri ve otomobillerinin arandığını kaydeden İnce, şöyle konuştu:

“Aramalarda biri suikast silahı olarak bilinen kalem tabanca olmak üzere 20 tabanca, 23 av tüfeği, 465 tabanca mermisi, 2 bin 278 av tüfeği fişeği, 153 gram kubar esrar, 3 dizüstü bilgisayar, 7 bilgisayar kasası, muşta, fotoğraf makinesi ve kamera, 100 dolu ve boş senet, 85 çek, video kasetler ve CD'ler ile 3 tüfek dürbünü ele geçirildi.
Yakalanan kişiler, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, gasp, ticari faaliyeti engelleme, mazot ve vergi kaçakçılığı, tehdit, tefecilik, ihaleye fesat karıştırmak, sahte belge düzenlemenin yanı sıra uyuşturucu madde temin ve fuhuşa aracılık etmek gibi suçlardan bugün adliyeye sevk edildi.”

Haberin Devamı

Kentin huzur ve güvenliği için 24 saat görevlerinin başında olduklarını belirten İnce, operasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Geniş güvenlik önlemleri altında gizlilikle adliyeye getirildikleri öğrenilen 22 kişinin, buradaki sorgusunun yarına kadar sürebileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!