‘Baron’ kokainine büyük operasyon

Güncelleme Tarihi:

‘Baron’ kokainine büyük operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2011 00:00

İstanbul polisi, İngiltere’de tahliye edilince 3 ay önce Türkiye’ye dönen Abdullah Baybaşin’e ait olduğu iddia edilen çeyrek tondan fazla kokaini, nefes kesen operasyonla ele geçirdi. Bu, bugüne kadar tek seferde ele geçen en büyük ikinci kokain miktarı.

Haberin Devamı

İŞTE REKOR KIRAN O BASKINDAN FOTOĞRAFLAR/ FOTO GALERİ

İNGİLTERE’de yargılandığı uyuşturucu davasından 3 ay önce tahliye edilince İstanbul’a gelen Abdullah Baybaşin ile Mehmet Sait Özmen’in sahibi olduğu iddia edilen 281.5 kilo kokain ele geçti. Polis, uyuşturucunun bugüne kadar tek seferde ele geçen en büyük ikinci kokain miktarı olduğunu belirtti. Narkotik polisi, 1 yıl önce Baybaşin Ailesi’nin Bolivya’dan Türkiye’ye gemiyle getireceği kokaini Avrupa’ya dağıtacağı bilgisini aldı. Bu süre içinde çete, dikkat dağıtmak için 3 sevkiyatı boş gönderdi.

24 ton parke arandı

Son sevkiyatın 1.5 ay önce yapıldığını belirleyen polis, Ege’den Türk karasularına giren gemiyi helikopterle takibe aldı. Gemi, önceki gece İstanbul Ambarlı Limanı’nda konteynerleri indirme işlemini bitirdiğinde, saat 22.00’de operasyon başlatıldı. Geminin yükü olan 24 ton parke tahtası, sabah 04.00’e kadar tek tek açılarak arandı. Tahtaların içine yerleştirilen 975 pakete 281.5 kilo kokain ele geçti.

/images/100/0x0/55ea1a86f018fbb8f86b745a


Villalarında yakalandılar

Uyuşturucunun sahipleri oldukları iddiasıyla Abdullah Baybaşin (50) ve oğlu Çağdaş, Ataköy’deki villalarında yakalandı. Kokainin diğer sahibi olduğu ileri sürülen Mehmet Sait Özmen ile kokaini Avrupa’ya götürecek İspanyol Ricardo Alarcon O., İngiliz Brian M., Bulgar Abdülbaki H. ve Hollandalı Nematollah A.’nın da aralarında bulunduğu 15 kişi de gözaltına alındı. Abdullah Baybaşin, 1980’lerde İngiltere’de bir barda vurulduğundan beri mahkûm olduğu tekerlekli sandalyeyle emniyete getirildi. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Likoğlu, isim vermeden, “Yurt dışında uyuşturucu trafiğini yöneten ancak Türkiye’de bugüne kadar delillendirilemeyen bir ailenin mensuplarının yakalandığını” söyledi.

Parkeler 6 saat tek tek arandı

Bolivya’dan gelen gemi Türk karasularına girer girmez havadan takibe alındı. Gemi İstanbul’da Ambarlı’ya yükünü indirir indirmez baskın yapıldı ve 24 ton parke tahtası aranarak 281.5 kilo kokain ele geçirildi. Abdullah Baybaşin’in kardeşleri Hüseyin Hollanda, Mehmet Şirin İngiltere’de uyuşturucudan tutuklu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!