Barış kuşları yalnız kaldı

Güncelleme Tarihi:

Barış kuşları yalnız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 01:26

Papalar da dahil Türkiye’yi ziyaret eden konukların uçurduğu ‘barış güvercinlerini’ yetiştiren ‘Çamur Ali’ lakaplı Ali Öz, İstanbul’da vefat etti.

Haberin Devamı

2007’de suikasta kurban giden gazeteci Hrant Dink’in cenazesinde eşi Rakel Dink’in, İstanbul ziyaretleri sırasında da Papa 16’ncı Benedikt ve Papa Françesko’nun uçurdukları beyaz güvercinler, Okmeydanı’ndaki kuşçular tarafından ‘Çamur Ali’ lakabıyla anılan Ali Öz’e aitti. Öz, verdiği bir röportajda, “Bu hastalık bana babamdan geçti. Babam 15 yaşlarında Sivas’ta güvercin yetiştirmeye başlamış. Ben de 15 yaşında İstanbul’da başladım. Ankara’da, Eskişehir’de Gebze’de yaptığımız programlardan uçup İstanbul’a Okmeydanı’na geliyorlar” demişti. Güvercinlerine hastalık derecesinde bağlı olan Ali Öz, kanserden 75 yaşında vefat etti. Öz’ün cenazesi, dün 15.00’te Okmeydanı Cemevi’nde yapılan törenden sonra toprağa verildi.

Ankara’dan 3 saatte dönerler

Haberin Devamı

ALİ Öz kümesinde Mardin güvercinleri, taklacılar ve paçalılar da bulunduğunu ama posta güvercinlerinin yerinin ayrı olduğunu belirterek, “Çoğu posta güvercini olmak üzere 30 kadar güvercin besliyoruz. Postaların geri dönme özellikleri var. Nereden bırakırsanız bırakın geri dönerler. Ankara’dan 3-4 saatte dönen kuşlarım var. Bugüne kadar şehir dışından bıraktıklarımızdan kaybolan hiç olmadı” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!