‘Barış’ın kadınları

Güncelleme Tarihi:

‘Barış’ın kadınları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2012 00:00

1 Eylül Dünya Barış Günü, CHP Kadın Kolları Genel Merkezi’nin organizasyonuyla tüm kentlerde CHP’li kadınlarca kutlandı. Terör ve savaşları protesto için siyahlar giyen kadınlar, beyaz güvercin uçurdu,

Haberin Devamı

- CHP İstanbul İl teşkilatı üyesi 200 kişi, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplandı. Grup, “Savaşa hayır” yazılı pankart ve dövizler taşıdı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, AK Parti hükümetinin politikalarını eleştirdi, “Gün, savaş çığırtkanlığı yapan AKP’ye karşı insanlığın ve barışın ortak sesini yükseltme günüdür. Gün, ölümü değil hayatı savunma günüdür” dedi.
- İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kadınlara CHP İzmir milletvekilleri de destek verdi. Siyahlar giyen CHP’li kadınlar, “Analar ağlamasın”, “Savaşa hayır”, “Barış istiyoruz”, “Barış hemen şimdi”, “Silahlar sussun, hemen şimdi”, “Analar tabutlarını değil çocuklarını kucaklasın” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. Atatürk anıtına kırmızı karanfil bırakıp beyaz güvercin uçuran CHP’li kadınlar, barış halayı çekti.
- Denizli’deki yürüyüşte CHP’li kadınlara, Japonya’dan Türkiye’ye üç ay önce Türkçe öğrenmeye gelen işitme engelliler sınıf öğretmeni Yoriko Vedahira da destek verdi. Vedahari, “Acının, gözyaşının, savaşın ne olduğunu Japonlar iyi bilir. Tüm dünyaya barış gelmelidir” dedi.
- Zonguldak’ta ise Madenci Anıtı’nda düzenlenen kutlama programına CHP il ve merkez ilçe teşkilatı da katılarak destek verdi. Anıt önünde toplanan yaklaşık 60 kişi, “Barışta oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını gömerler”, “Yurtta barış dünyada barış olsun” sloganları attı.              

Haberin Devamı

KADIKÖY'DE BARIŞ MİTİNGİ / FOTO GALERİ

Kadıköy’de 1 Eylül saygısızlığı

İSTANBUL Kadıköy’de çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütünün katılımıyla 1 Eylül mitingi yapıldı. Miting alanında giren bir eylemci, meydanda bulunan Atatürk büstüne çıktı. Heykele saygısız hareketlerde bulunan eylemci, alandakilerin tepkisi üzerine heykelin üzerinden inmek zorunda kaldı. Mitingde, “Ölüm değil çözüm, çatışma değil müzakere”, “Savaşa hayır, çatışma değil müzakere” yazılı pankartlar öne çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!