Barış Abi ve Deprem Amca, depreme karşı

Güncelleme Tarihi:

Barış Abi ve Deprem Amca, depreme karşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

BARIŞ Manço'nun anısına, eşi Lale Manço'nun önerisiyle hazırlanan ve Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından 200 bin adet bastırılan ‘Depreme Barış ile hazırlanıyoruz’ kitapçığında, Barış Manço ve Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, çizgi roman karakteri oldu.

İlköğretim öğrencilerine deprem hakkında bilgi vermek ve onlara depremden korunma yollarını öğretmeyi amaçlayan kitapçık dün tanıtıldı. Toplantının açılışı yapan AÇEV Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, kitapçığın vakfın deprem felaketi sonrasında yürüttüğü eğitim ve psikolojik destek çalışmalarının bir parçası olduğunu söyledi. Kağıtçıbaşı, ‘‘Bu kitapçık Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okullarına ücretsiz dağıtılacak. Bundan sonra iş hayırseverlere düşüyor. Çünkü ülkemizde 12 milyon ilköğretim çocuğu var. Biz vakıf olarak bu kadar bastıramayız. Diğer baskılar için yardım bekliyoruz’’ dedi.

Lale Manço da, ‘‘Bendeki deprem Barış'ın ölümü ile başladı. Daha sonra yüzyılın felaketiyle devam etti. Barış insanların böyle bir travmanın içinde kalmalarına duyarsız kalamazdı ve mutlaka birşeyler yapardı. Ben de Prof. Işıkara'ya bu durumu ilettim. Birlikte çalıştık. Çocuklara yönelik bu kitapçığı hazırladık. Kitapın yazarlığını Gülçin Alpöğe yaptı, Ergün Gündüz ise resimledi. Bu kitapçcığı Barış'ın doğum günü olan 1 Ocak tarihinde de tamamladık’’ diye konuştu.

Kitapçığın 40 bin dolara (Yaklaşık 22 milyar lira) malolduğu belirtildi.

7.4 Amca

KİTAPÇIĞIN kahramanlarından biri olan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, çok beğendiğini söyleyerek, ‘‘Kendime çok güldüm. Kitabın amacı çocukları eğitmek. Deprem konusunda ilk olarak çocukların bilinçlendirilmesini istiyorum. Bilinçli çocuklar anne babaları ile diğer kardeşlerini de eğitebilirler. Ayrıca bana ‘Deprem Amca', ‘7.4 Amca' diye isimler takan çocuklara bu kitapla daha rahat ulaşabilirim’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!