Barınağa götürülen köpek, kulağı kopmuş halde döndü

Güncelleme Tarihi:

Barınağa götürülen köpek, kulağı kopmuş halde döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2008 12:48

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi'nde, ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki Adil Can Eren'in apartmanlarının bahçesinde baktığı sokak köpeği, belediye görevlileri tarafından bir ay önce hayvan barınağına götürüldü.

Eren’in, barınakta görmek için izin alamadığı köpek, önceki gün bir kulağı kopmuş halde ve karnında dikiş izleriyle 4 kilometre uzaklıktaki eve döndü. Adil Can Eren, çok sevdiği köpeğin sağlığına kavuşması için Doğayı ve Hayvanları Sevenler Derneği’nden (DOHAYKO) yardım istedi. Barınak Veterineri, köpeğin kısırlaştırılıp kulağına küpe takılarak salındığını, kulağındaki kopmanın ise diğer köpekler tarafından yapılmış olabileceğini söyledi.

Bandırma’da Levent Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan Vecihibey İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Adil Can Eren, iki ay önce apartman bahçesinde gördüğü sokak köpeğine bakmaya başladı. Eren, ‘Zeytin’ adını verdiği köpeğin bir ay önce belediye görevlileri tarafından barınağa götürüldüğünü öğrendi. ‘Zeytin’i görmek için barınağa giden Adil Can Eren'e, iddiaya göre görevliler izin vermedi. Önceki gün evde otururken, duyduğu havlama sesi üzerine balkona çıkan öğrenci, köpeğinin geri geldiğini gördü. Kulağının biri kopmuş halde ve kısırlaştırıldığı için karnında dikiş izi bulunan, tanınmayacak kadar zayıflayan köpeğin diğer kulağında küpe gören öğrenci, hayvanın sağlığına kavuşması için, Doğayı ve Hayvanları Sevenler Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık’a internetten mesaj gönderip yardım istedi. ‘Zeytin’i görünce hem sevinip, hem de üzüldüğünü belirten Adil Can Eren, “Onu tanımakta zorluk çektim” dedi.

‘DİĞER KÖPEKLER YAPMIŞTIR’

Belediye Veterineri Cem Kocabıyık ise, köpeğin barınakta bakıldıktan sonra kısırlaştırılıp, kulağına küpe takılarak salındığını, vücudundaki yaraların ve kulağındaki kopmanın, diğer köpekler tarafından barınak dışında yapılmış olabileceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!