Barajdaki su yükseldi evleri su bastı

Güncelleme Tarihi:

Barajdaki su yükseldi evleri su bastı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2009 14:12

Gümüşhane'deki Torul Barajı ve baraja su sağlayan Harşit Çayı'ndaki su seviyesinin yükselmesi sonucu bazı evleri su bastı.

Torul ilçesinin Kirazlık köyünde yer alan ve Harşit Çayı üzerinde yapılan Torul Barajı'nda yağmur ve havaların ısınmasıyla eriyen karlar dolayısıyla doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı.

Su seviyesi 5 metre daha yükselen baraja su sağlayan Harşit Çayı'nın da su seviyesinin artması nedeniyle çay ve baraj yakınındaki bazı evlerde su baskınları yaşandı.

Evi su dolan köy sakinlerinden Yakup Öz, barajın yapımı nedeniyle evlerinin istimlak edildiğini söyledi. Öz, şöyle konuştu:
“İstimlak bedeli olarak 6 bin TL almıştım. Ancak aldığımız bedel yeni ev yapmamıza yetmediğinden evimizi boşaltamadık. Şu anda su evimize kadar geldi. Suyun bu kadar yükseleceğini ummadığımız için bizim gibi 5-6 aile de evini boşaltmadı. Biz 5 kişilik bir aileyiz. Gidecek herhangi yerimiz yok. Gerçekten zor durumdayız. Devletin bize yardımcı olmasını istiyoruz.”

Harşit Çayı'ndaki su seviyesinin yükselmesinin ardından çökme tehlikesi bulunan tarihi İpekyolu Köprüsü de Torul Kaymakamlığı'nın talimatıyla İlçe Belediye ekiplerince girişine toprak dökülerek ulaşıma kapatıldı.

Bu nedenle şu anda ilçe merkezindeki Köprübaşı Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan ve eskiden Trabzon-İran transit kara yolu olarak hizmet veren yol da ulaşıma kapandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!