Baraj kayıpları kaderine terkedildi

Güncelleme Tarihi:

Baraj kayıpları kaderine terkedildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yakınları, kayıpları kendi imkanlarıyla arıyor

Alibeyköy Barajı'nda tekneleri alabora olunca boğuldukları sanılan altı kişi on gündür bulunamıyor. Kayıp yakınları yetkililerin ilgisizliğinden yakınıyor.

Yaklaşık on gün önce, piknik yapmak için geldikleri Alibeyköy Baraj Gölü'nde tekneyle açıldıktan sonra kaybolan altı kişinin cesetlerinin arama çalışmalarında polis umudunu kesti. Aileler ise hala ümit içinde aramaları sürdürüyor.

Tekneleri alabora olduğu için boğuldukları sanılan altı kişinin yakınları, kurtarma ekiplerinin ilgisizliğinden yakınarak, dün kendi imkanlarıyla cesetleri aramaya başladı. Ancak, balıkçı Yunus Hacısüleymanoğlu'nun beş saatlik çalışmasından sonuç alınamadı.

Olay yerine gelen Tayfun Tufan'ın annesi Süreyya Tufan,‘‘Bu ne biçim devlet. Altı can kaybolmuş umurlarında değil. Polis ya da askeriyeden kimse yardımcı olmuyor’’ diyerek ağladı.

Gölde kaybolan Kadir Boztepe, Tayfun Tufan, Öznur Karaoğlu, Nurten Karasu, Hasan Cebeci ve Yunus Hacısüleymanoğlu'nun cesetlerinin çıkarılması için savcılığa başvurduklarını belirten aileler, ‘‘Bir hafta içinde bildiririz dediler. On gündür ses yok’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!