Baraj kapağı açıldı, zeytinlikleri su bastı

Güncelleme Tarihi:

Baraj kapağı açıldı, zeytinlikleri su bastı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2009 17:07

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde aşırı yağmur sonucu dolan Geyik Barajı’ndan bırakılan su, Akgedik Barajı'nda çalışan işçilerin kullandığı iki şantiye binası ve zeytin ağaçlarının su altında kalmasına neden oldu.

Sarıçay Üzerine kurulu Geyik Barajı’nda doluluk oranının yüzde 105’i bulması nedeniyle DSİ yetkilileri tarafından Geyik Barajı’ndan Sarıçay yatağına su bırakılmaya başlandı. İlçede etkili olan şiddetli yağış ve barajdan bırakılan su nedeniyle inşaatı süren Akgedik Barajı’nda su seviyesi bir gecede 4 metre yükseldi.
Ancak, Geyik Barajı'nın açılan kapakları, Akgedik Barajı inşaatında çalışan işçilerin kaldığı iki şantiye binası ve çevredeki zeytin ağaçları su altında kalmasına neden oldu. Barajdan bırakılan suyun Akgedik Barajı'nın yakınındaki Kırcağız Köyü'nün 11 hanenin Dere Mahallesi’ne 50 metre kadar yaklaşması endişeye neden oldu. Geyik Barajı'ndan su salınmasına devam edildiği bildirildi.

Milas Kaymakamı Şahin Arslan, barajdaki suların fazla olması nedeniyle bir miktar su bırakıldığını belirterek, “Arazisi sular altında kalan vatandaşlar mağdur edilmeyecek. Devletin o imkanları var. İlgili komisyonlar toplanıp gerekli tespitleri yaptktan sonra yasal mevzuatın hükmü ve getirdiği olanaklara göre vatandaşlara gereken kolaylıklar sağlanacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!