Bankadan görüntülü yanıt: Parayı nakit çekip sisteme verdiler

Güncelleme Tarihi:

Bankadan görüntülü yanıt: Parayı nakit çekip sisteme verdiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 07:00

Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan’ın yüklü miktar parayı bankadan çektiği görüntüler üzerine Denizbank açıklama yaptı. Açıklamada, “Paralar, iddianın aksine nakit olarak çekilerek sisteme teslim edilmektedir” denildi.

Haberin Devamı

Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan’ın banka hesabındaki parasını çekerek Ali Yörük’e teslim etmesiyle ilgili görüntüler, işlemin bankanın bilgisi dahilinde yapıldığı iddiasıyla yayınlandı. 

Yer, Seçil Erzan’ın müdürü olduğu Denizbank’ın Büyükdere Şubesi. Tarih, 2 Aralık 2022. Görüntülerde Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan, banka müdürü Seçil Erzan, banka çalışanı Asiye Öztürk ve Seçil Erzan’la birlikte tutuklanan Ali Yörük var. Seçil Erzan özel fon vaadiyle Arda Turan’ı ikna etmiş, Arda da parasını kardeşi Okan Turan’ın sahibi olduğu şirkete havale etmiş ve Okan Turan’ı o gün bankaya göndermiş.

DESTE DESTE DİZİLİYOR

Nakit çekilecek 2 milyon 490 bin dolar, banka genel merkezinden talep edilmiş. Okan Turan ilk olarak parayı çekmek istediğine dair bir kâğıt imzalıyor. Asiye Öztürk çuvaldan çıkarttığı dolar destelerini masanın üzerine diziyor. Okan Turan geride beklerken, Ali Yörük paraları spor bir çantaya diziyor. Çantayı alan Ali Yörük ayrıldıktan sonra Okan Turan da Seçil Erzan’la vedalaşarak şubeden ayrılıyor.

Haberin Devamı

Denizbank’tan yapılan açıklamada, banka şubesinde o gün yaşananlar şöyle anlatıldı: “İlk günden beri vurguladığımız üzere; saadet zincirine bankada teslim edildiği iddia edilen bir kısım paralar, iddianın aksine banka kayıtlarından nakit ödeme yoluyla çıkarılarak sistem olarak adlandırılan organizasyona teslim edilmektedir. Eğer iddia edildiği gibi banka nezdinde bir fon hesabı olsaydı para nakden çekilip dışarı çıkarılmaz hesaptan hesaba aktarılırdı. İlgili kamera kayıtları, bankamıza yatırılan bir paraya değil aksine bir hesap sahibinin, hesabından nakit çekme işlemine aittir. Banka dışına çıkarılmış bir para üzerinde bankanın hiçbir sorumluluğu yoktur.

‘O BÖLÜM DE GİŞE MAHALLİ’

Yine ilgili haber programlarında, ‘Para neden gişeden teslim edilmiyor’ şeklinde getirilen eleştiriye cevaben açıklamak isteriz ki; büyük tutarlı para teslimleri, kameralarla izlenen gişe bölümünün tam arkasında yer alan güvenlik açısından diğer müşterilere kapalı mahalde yapılmaktadır. Kamera kayıtlarındaki işlemler ile ilgili bankamız dahil hiçbir makama bugüne kadar herhangi bir şikâyet iletilmemiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!