Bankada imzaladığınız belgelere dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bankada imzaladığınız belgelere dikkat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2009 13:14

MERSİN'de pastane sahibi 39 yaşındaki Ali Ertaş, sattığı evinin parasını yatırdığı bankanın, izni olmadan hisse senedi alıp, kendisine 102 bin Euro kaybettirdiğini öne sürdü, banka yetkilileri ise müşteri bilgisi dahilinde işlem yapıldığını savundu. Ertaş, “Şube Müdürü S.U. ile banka çalışanı Ö.M. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Başıma geleni başkaları da yaşamasın. Belgeleri okumadan kimse birşey imzalamasın” diye konuştu.

Haberin Devamı

8 Ocak 2008'de evini satan Ali Ertaş, aynı gün bir bankanın Mersin Şubesi'ne 21 bin TL, 21 Ocak'ta ise 120 bin Euro yatırdı. Ertaş'ın iddiasına göre, banka görevlileri, müşteriye açıklayıcı bilgi vermeden hisse senedi aldı. Dönem dönem hesabından para çeken Ertaş, Mart ayında paranın tamamını çekmek için gittiği bankadan, “Biz yabancı bankayız. Hemen ödeme yapamayız. Gelecek hafta ödeyebiliriz” sözü üzerine ayrılıp, sonraki haftalarda da oyalanınca avukatı aracılığıyla bankanın Genel Müdürlüğü'ne başvurdu. Genel Müdürlük tarafından gönderilen yazıda Ertaş'ın bankaya yatırdığı para ile kendi izniyle hisse senedi alındığı, kağıtlarının değerinin 23 bin Euro olduğu bildirildi.


Bu yazı üzerine şoka giren ve hesaplarına göre 102 bin Euro'nun buhar olduğunu iddia eden Ertaş, “Genel Müdürlük benim parayı hisse senedi alarak değerlendirdiğim, kağıtların değerinin düştüğü, karşılığının da 23 bin Euro olduğu belirtildi. 102 bin Euro buhar oldu uçtu. Ben paramın faizli yatırılmasını istedim. Onlar benim iznimle hisse senedi alındığını bildiriyor. Ben parayı yatırdıktan sonra birkaç kez para çektim. Bu sırada birçok belge imzaladığım doğru, ama prosedür olduğunu söylediler ve belgelerin çoğu İngilizce yazılı idi. Banka yetkilileri de beni bilgilendirmedi. Güvendim, param uçtu gitti. Bu yüzden banka şubesi Müdürü S.U. ile banka çalışanı Ö.M. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Benim başıma geleni başkaları da yaşamasın. Belgeleri okumadan kimse birşey imzalamasın” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mersin'de başka kişilerin de kendisi gibi mağdur olduğunu iddia eden Ali Ertaş'ın şikayeti üzerine soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı'nca, banka müdürü S.U. ile personel Ö.M.'nin ifadesi alındı. Banka müdürü, hesaba yatırılan paraya müşteri bilgisi dahilinde işlem yapıldığını ileri sürdü.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!