Bana fiyaka yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bana fiyaka yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hava korsanı Mehmet Dağ'ın eşi Fidan Dağ, ‘‘Uçağı bana fiyaka yapmak için kaçırdı’’ dedi. Hap kullandığı ve hırsızlık yaptığı için eşini terkederek baba evine sığındığını belirten Fidan Dağ, olay gününü şöyle anlattı: ‘‘Bana gelerek, uçak biletini gösterdi. ‘Beni adam yerine koymuyorsun ama, Türkiye beni konuşacak' dedi. Ondan boşanacağım.’’

THY’nin ‘‘Gaziantep’’ uçağını, bomba süsü verdiği panda oyuncakla kaçıran Adanalı 31 yaşındaki Mehmet Dağ'ın eşi 29 yaşındaki Fidan Dağ, ‘‘Ondan boşanmak için dava açtım. Televizyona çıkacağını, meşhur olacağını söylüyordu. Uçağı da bana fiyaka yapmak için kaçırdı’’ dedi.

Adana- Ankara seferini yapmak üzere Şakirpaşa Havalimanı'ndan önceki gün saat 21.05'te havalanan TK- 491 sefer sayılı RJ- 100 uçağını kaçırdıktan sonra, Diyarbakır Havalimanı'nda dün sabaha karşı saat 01.46'da uçak yolcuları tarafından etkisiz hale getirilerek yakalanan Mehmet Dağ'ın kesin kimliği saptandıktan sonra, polis, eşi Fidan Dağ'ı Adana'da sorguya aldı. Kentin Mithatpaşa mahallesinde babasının evinden alınarak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilen Fidan Dağ, yaklaşık 1 saat sorgulandıktan sonra, saat 05.30'da yine polisler tarafından babasının evine bırakıldı.

KAÇARAK EVLENDİK

hha muhabirlerinin, eve döner dönmez görüştüğü Fidan Dağ, Mehmet Dağ ile 6 yıl önce sevişerek evlendiklerini belirterek, ‘‘Ailelerimiz evliliğimize rıza göstermemişti, biz de kaçtık’’ dedi. Evlendikten bir süre sonra, eşinin normal bir insan olmadığını anladığını belirten Fidan Dağ, eşinin hap kullandığını, çalıştığı eczaneyi bıraktığını kaydetti. 3 yaşındaki kızları Bahar'dan önce kalbi delik dünyaya gelen kızları Nazar'ın 7 aylıkken öldüğünü söyleyen Fidan Dağ, ‘‘Artık ilişkimizi bitirmiştik. Aramız tamamen bozuktu. İşsiz olması, çalıp çırptığı paralarla evini geçindirmeye kalkışması yüzünden boşanmak durumundaydık. Ona dayanamadım, 25 gün önce de 3 yaşındaki kızım Bahar'ı alıp babamın evine yerleştim’’ dedi.

Baba evine döndükten sonra terkettiği koca evine hiç gitmediğini, ancak eşi Mehmet'in kimi zaman alkol, kimi zaman hap içip kapılarına dayandığını belirten Fidan Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

BİLETİ GÖSTERDİ

‘‘Mehmet, uçağı kaçırdığı gün de eve geldi. Sakindi, çünkü sağı solu hiç belli olmazdı. Bana uçak biletini gösterdi ve 'Sen beni adam yerine koymuyorsun. Bak Ankara'ya gidiyorum. Göreceksin, ben televizyonlara çıkacağım, meşhur olacağım. Herkes beni konuşacak, benden bahsedecek' dedi. Giderken de kızım Bahar'ın oyuncak pandalarından büyük olanı aldı, ona çikolata alıp geleceğini söyledi. Kardeşim Adana- Ankara uçağının kaçırıldığını söyleyince hemen aklıma Mehmet'in söyledikleri geldi. Bu tür çılgınlıkları yapmaya müsait bir insandı. Daha önce de iki kez ayrılmaya kalkmıştım, dilekçelerimi geri aldırmıştı. Bu kez onu tamamen bırakacağım için ne yapacağını şaşırdı herhalde. Aklınca bana fiyaka yaptı. Sevgisini göstermek için yaptığına inanmıyorum. Zaten sevgi olsaydı, sevgimiz devam etseydi, ben evi terketmezdim. Samimi olsa çalışır yuvamızı sahip çıkardı.’’

BOŞANACAĞIM

Eşinin herhangi bir siyasi görüşü olmadığını belirten Fidan Dağ, ‘‘Böyle kötü bir olayda bile yavrumuzun oyuncağını kullanıyor. Dikkat çekmeyi başardı, gerçekten televizyonlara da çıktı. Ama değişen birşey olmayacak ve ondan boşanacağım’’ dedi.

Daha önce de birkaç kez boşanma denemesinde bulunan Fidan Dağ, dün Adana Adliyesi'ne giderek, 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Mehmet Dağ'dan boşanmak için dava açtı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!