‘Balyoz Bebek’ için tazminat istedi

Güncelleme Tarihi:

‘Balyoz Bebek’ için tazminat istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2015 23:57

BALYOZ davasında ‘Darbeye teşebbüs’ suçundan 16 yıl hapse çarptırılan, Anayasa Mahkemesi’nin ‘Adil yargılanma hakkı ihlal edildi’ kararının ardından yeniden yargılanarak beraat eden emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy, kararın kesinleşmesinden sonra tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

14 Şubat 2011 tarihinde tutuklanıp 1221 gün cezaevinde kalan Durusoy, oğlunun doğumuna tanık olamadı. 64 yaşındaki emekli Tümgeneral Durusoy, şimdi kendisi, ailesi ve cezaevindeyken dünyaya gelen, 21 aylık oğlu İnanç Durusoy için hukuk savaşı başlattı. Emekli Tümgeneral Durusoy avukatı Hakan Tunçkol aracılığıyla İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde Hazine’ye dava açarak 2 milyon 896 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.
Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde Durusoy’un cezaevi koşullarının yarattığı stres nedeniyle böbrek kanseri olduğu, sağ böbreğinin alındığı belirtildi. Diğer böbreğinde de kronik yetersizlik olduğu, ömür boyu diyet yapmak ve bu sıkıntıyla yaşamak zorunda bırakıldığı vurgulandı. Haksız tutuklamadan dolayı yaşamı boyunca bedensel sürekli iş gücü kaybına uğradığı belirtildi.

Haberin Devamı

‘Balyoz Bebek’ için tazminat istedi

Dava dilekçesinde, Durusoy’un 14 Kasım 2013 tarihinde cezaevinde olduğu için oğlunun doğumuna tanık olamadığı belirtilerek, “İlk 7 ayında yanında olamayan baba ve baba eksikliği ile yaşamak zorunda bırakılan bir bebek açısından hangi manevi tazminat tutarı bu eksikliği giderebilir. Ayrıca basında ‘Balyoz bebek’ adı ile anılan İnanç Durusoy ileride internetteki tüm bu haberleri gördüğünde manevi çöküntü altına girecektir” denildi. Emekli Tümgeneral, oğlu İnanç için 100 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!