Balyoz ‘Anadolu’ya

Güncelleme Tarihi:

Balyoz ‘Anadolu’ya
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 02:20

TERÖRLE Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile TMK'nın 10. maddesi uyarınca görevlendirilen ağır ceza mahkemeleri 6 Mart'ta kaldırıldı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine yasa gereği ellerindeki dava dosyalarına bakamayacak mahkemeler, dava dosyalarını suç yerine göre göndermeye başladı. Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi de dosyalarını göndermeye başladı. Dava kapsamında Yargıtay tarafından bir kısmı onaylanan dosyada 88 sanıkla ilgili bölüm ise bozuldu. Yeniden hâkim karşısına çıkacak sanıklarla ilgili dosya Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Davaya konu olan Balyoz Planı’nın ve seminerinin Üsküdar'da bulunan 1. Ordu Komutanlığı'nda hazırlandığı için dosya, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görev bölgesine giriyor. Bu nedenle dosya Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Başsavcılık, dosyayı bünyesinde bulunan herhangi bir ağır ceza mahkemesine gönderecek.

DİNK VE CÜBBELİ 5. AĞIR CEZA

Haberin Devamı

Kapatılan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dink davasını Çağlayan Adliyesi'nde bulunan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, aralarında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da bulunduğu 13 sanık hakkındaki dava dosyası ile İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bakılan "terör örgütü DHKP-C'ye üye olmak ve yönetmek" suçlarından haklarında dava açılan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 22 avukatın yargılandığı dava dosyası İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gitti. KCK’ya yönelik 77'si tutuklu 204 sanıklı KCK ana davasının dosyası da İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletildi. Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu çete davası 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!