Balinalar eskiden karada yaşıyordu!

Güncelleme Tarihi:

Balinalar eskiden karada yaşıyordu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2001 14:25

Yaşayan en büyük deniz canlısı olarak bilinen balinaların atalarının, milyonlarca yıl önce karada yaşadığı ve otla beslendikleri ileri sürüldü. ABD'nin Michigan ve Northeastern Ohio üniversitelerinin ortak araştırmalarına göre, balinaların ataları, zamanımızdan 50 milyon yıl önce dönüşüme uğramaya başladılar ve 8 milyon yıl içinde de denizlerin en büyük canlısı haline geldiler.

Haberin Devamı

Araştırmada, balinalara ilişkin bulgulara Pakistan'ın kuzeyinde bulunan 2 fosil aracılığıyla ulaşıldığı belirtiliyor.  Araştırmayı yürüten bilim adamları, balinaların atalarının, ayı türü bir hayvan olabileceğini ve bu canlıların kesinlikle otla beslendiğinin tespit edildiğini öne sürüyorlar.

Bu arada, balinaların atalarına ait olduğu öne sürülen fosillerin hala Pakistan'da olduğu ve ABD'ye getirilmeye çalışıldığı bildirildi. Araştırmayı yürüten bilim adamlarından Hans Thewissen, ''fosiller, gerçekten çok önemli. Umarım, biz onları getirene kadar savaş olmaz'' diye konuştu.

Araştırmaya dünyanın ünlü balina araştırmacılarının büyük ilgi gösterdiği ve bu konuda yoğun tartışmalar yapıldığı da dikkat çekiyor.

Bazı bilim adamları ise kara canlıları ile balinalar arasında bağlantı kurmak için erken olduğu görüşündeler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!