Balıkesir SGK'da rüşvet operasyonu: 2 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir SGKda rüşvet operasyonu: 2 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2009 17:45

BALIKESİR Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'ndeki ‘rüşvet’ operasyonunda gözaltına alınan 30 kişiden 2'si tutuklandı.

Firarda olan bir memur için de tutuklama kararı çıkarıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel'in muhasebeci kardeşi Ö.P. ve Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın Bandırma'da kurduğu AB Yumurta'nın Finans Müdürü İ.G.'nin ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

SGK İl Müdürlüğü'nde denetim memuru olarak çalışan U.T., E.C. ve H.K.'nın, işyerlerinde bir takım usulsüzlüklere göz yumduğu, tanıdıklarına iltimas geçtiği, rüşvet aldığı, haksız kazanç elde ettiği ileri sürüldü. Bu iddia ve ihbarlar üzerine güvenlik güçleri 14 Ekim'de harekete geçti. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yaklaşık bir yıldır yürüttüğü çalışmalar sonucu il merkezi ile Edremit, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye ve Marmara ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, memurlar U.T. ve E.C. çok sayıda muhasebeci ve mali müşavirin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel'in muhasebeci kardeşi Ö.P. ve Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın Bandırma'da kurduğu AB Yumurta'nın Finans Müdürü İ.G.'nin de olduğu ortaya çıktı. SGK İl Müdürlüğünü yaklaşık 66 bin TL zarara uğrattıkları öne sürülen şüphelilerden Ö.P. ve İ.G.'nin de aralarında bulunduğu 24'ü, Cumhuriyet savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 6 kişi ise ‘rüşvet almak ve vermek’ suçlarından Adliye'ye sevk edildi. Şüphelilerden SGK İl Müdürlüğü'nde görevli memurlar U.T. ve E.C. tutuklanırken, 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Firarda olduğu bildirilen SGK memurlarından H.K. için yakalama emri çıkarıldı. Rüşvete adı karışan memurların daha önce SGK müfettişlerinin düzenledikleri rapor sonrasında Balıkesir'den diğer illere atandığı öğrenildi.

YETİM HAKKINI YEDİRMEYİZ

SGK Balıkesir İl Müdürü İsmail Sevinç, operasyonu başarıyla tamamlayan Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. Sevinç, bir yıl önce yapılan bir ihbar üzerine Emniyet ve Savcılık ile koordineli bir çalışma yapıldığını belirterek, dürüstlük ilkesini kimsenin çiğnemesine ve yetim hakkı yenilmesine müsaade etmeyeceklerinin bilinmesini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!