Balgat katliamı sanığına tahliye

Güncelleme Tarihi:

Balgat katliamı sanığına tahliye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2002 18:12

Ankara'nın Balgat semtinde, 1978 yılında silahla taradığı bir kahvenahede 5 kişiyi öldürmek ve 12 kişiyi de yaralamak suçundan hüküm giyen İsa Armağan, tutuklu bulunduğu Bandırma Cezaevi'nden tahliye edildi.

''Şartla Salıverilme ve Cezaların Ertelenmesine İlişkin Kanunda Değişiklik Yapan Yasa'' dan yararlanan İsa Armağan, Bandırma Cezaevi'nden tahliye oldu.

İsa Armağan, 10 Ağustos 1978'de, Ankara'nın Balga semtinde bulunanbir kahvehaneyi, arkadaşı Mustafa Pehlivanoğlu ile birlikte silahla taramıştı.

Kahvehanede bulunan 5 kişinin yaşamını yitirmesi, 12 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili yargılandığı davada idam cezasına çarptırılan ve cezası Milli Güvenlik Konseyi tarafından onanan İsa Armağan, Mustafa Pehlivanoğlu ile birlikte tutuklu bulundukları Mamak Askeri Cezaevi'nden 26 Temmuz 1980'de kaçırılmışlardı.

Denizli'nin Çal İlçesi'nde yakalanan Mustafa Pehlivanoğlu hakkında verilen idam cezası infaz edilirken, İsa Armağan, İran'a geçti. Türk-İran sınırını izinsiz geçmek suçundan cezaevine giren Arma, daha sonra İran'da uzun süre ''Devrim Muhafızlığı'' yaptı. İran'dan gittiği Almanya'da 1992 yılında yakalanan ve Türkiye'ye iade edilen İsa Armağan, Bandırma Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!