Bakırköy’de iki şenlik var

Güncelleme Tarihi:

Bakırköy’de iki şenlik var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bakırköy sanat etkinliklerine önem veren ilçelerden biri. Bu haftasonu da iki etkinlik birden var. Belediye'nin düzenlediği Genç Sanatlar Festivali II. Yaz Etkinlikleri ile Belediye'nin Çevre Çocuk Kulübü ve Ataköy Folklor Spor Kulübü ile birlikte düzenlediği 8. Uluslararası Bakırköy Çocuk Festivali. Genç Sanatlar Festivali kapsamında bugün 21.00'de Yunus Emre Kültür Merkezi'nin ön bahçesinde sihirbaz, jonglör ve vantrolog gösterisiyle Güleryüz Konukları'nın konseri var. Çocuk Festivali'nde ise bugün 19.00'da Kartaltepe Parkı'nda, Cumartesi yine 19.00'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, Pazar günü ise saat 15.00'te Veli Efendi Hipodromu'nda folklor gösterileri yapılacak. Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, ilçenin kültür etkinlikleri konusunda sorularımızı yanıtladı.

Devam eden çalışmalarınız neler?

Kartaltepe'de bir sergi salonu açtık. Yedi katlı Bakırköy Kültür Merkezi'nin girişinde Türkiye'nin en büyük sanat galerisine sahibiz. İTÜ ve Bakırköy Musiki Derneği ile beraber, eski İspirtohane'de yeni dev bir konservatuar açacağız yakında. Ayrıca tiyatro okulumuz var. Bir de 'Fil Damı' var; burası eski bir su sarnıcı, açık hava konserleri için kullanıyoruz.

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek etkinlikleriniz neler?

Halk Eğitim Merkezi'nde bu kış haftada bir sanat filmleri göstereceğiz. Bilgi Sanat-Kültür Merkezi'mizde hanımlarımız eğitim görüyor. Her türlü kurs mevcut. İngilizce, el sanatları, piyano... Bir de tekno-park (bilim parkı) açmayı düşünüyoruz. Öğrencilerin, halkın her türlü deneylerle katılacakları bir laboratuvar gibi bir mekan.

Sanata yaklaşımınızı açıklar mısınız?

Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla, evinde oturan her insanı kültür ve sanata katmak istiyorum. Gösterilen bir sokakta sergilerini açsın. İki kültür köprüsü var Bakırköy'de, konservatuar öğrencisi iki kemancının 18.00-19.00 arası çalmalarını istiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!