Kabine toplantısı ne zaman saat kaçta başlayacak? Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak

Güncelleme Tarihi:

Kabine toplantısı ne zaman saat kaçta başlayacak Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2021 12:30

Kabine toplantısı için geri sayım başladı. Koronavirüs tedbirleri devam ederken vatandaşlar yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında en son 11 Ocak'ta yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda Covid-19 kısıtlamaları ve aşılama sürecinin ele alınması ön görülüyor. İşte, kabine toplantısı hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu toplantısı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda, Kovid-19 tedbirlerinin sonuçları, yeni tedbirlerin gündeme gelip gelmeyeceği, aşı çalışmaları ve aşılamada son durumun ele alınması bekleniyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısıtlamalara yönelik kararların Kabine Toplantısı'nda değerlendirileceğini bildirmesiyle yeni kararların neler olacağı gündeme geldi. Toplantının ne zaman yapılacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

KABİNE TOPLANTISI'NDA ELE ALINACAK KONULAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin sunum yapmasının beklendiği toplantıda, restoran ve kafelerle ilgili alınan kararların yeniden masaya yatırılması ön görülüyor. Henüz toplantı tarihi açıklanmadı.

NELER DEĞİŞEBİLİR?

Haberin Devamı

- Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.

- Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.

- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.

- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.

- Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.

- Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!