Bakan Tüzmen yüzme yarışında

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tüzmen yüzme yarışında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2008 14:54

20. Asya'dan Avrupa'ya Uluslararası Yüzme, Kürek, Yelken ve Kano Yarışları, İstanbul Boğazında Kanlıca ile Kuruçeşme arasında yapıldı. Yarış Kanlıca İDO iskelesinde başladı ve Kuruçeşme Sahili'nde sona erdi. Yarışa farklı ülkelerden 600'e yakın yüzücü katıldı.

Haberin Devamı

İŞTE FOTOĞRAFLARI

 

Dalgıç kıyafeti kullanan ve deniz gözlüğü takmış olan Tüzmen suya atlamadan önce vatandaşları ve basın mensuplarını selamladı. Yarışmacılar iskeledeki platformdan atlayarak kulaç atmaya başladı. Bakan Tüzmen yaklaşık 500 yüzücü arasında en hızlı yüzenlerden biri oldu. Yüzme yarışmacıların öncesinde kanocuların ve yelkencilerin yarışı başladı. Yarış boyunca boğazın akıntılı sularında tehlike yaşanmaması için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait zodyak botlar yüzücülere eşlik etti. Tüm branşlardaki yarışma Kuruçeşme sahilinde sona erdi.

 

BAKAN TÜZMEN 22.'NCİ OLDU

 

Haberin Devamı

Erkek ve kadın karışık olmak üzere değişik yaş kategorilerinde yüzücülerin katıldığı yarışma yaklaşık 1 saatte bitti. Yarışmada ilk üç dereceyi Bertuğ Coşkun, Alican Alaçlı ve Berkay Polat elde etti. Bertuğ Coşkun 49 dakika 29 saniye ile birinci olurken, Alaçlı 49 dakika 41 saniye ile ikinci, Polat ise 50 dakika 7 saniye ile üçüncü oldu. Bakan Tüzmen ise yarışa katılan devlet bakanı Kürşat Tüzmen kendi yaş kategorisinde 2'nci, genel sıralamada ise 22'nci oldu. Bakan Tüzmen yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, "Denize girdiğimiz andan itibaren zaman zaman zorlandım. Ancak tamamlamayı başardım" dedi.

 

20 yıl önce bu yarışmayı 60 kişiyle başlattıklarını söyleyen Tüzmen aradan geçen sürede katılımcıların sayısını arttığını belirtti. Tüzmen bu sene 600 kişinin katıldığını, bunun sevindirici olduğunu dile getirdi. Bakan Tüzmen bu düşüncelerini ihracat ile de ilişkilendirdi. Tüzmen, "Bununla birlikte 20 yıl önce Türkiye'nin dış ihracat rakamı 15 milyon dolardı. Şimdi 125 milyar dolar. Bu da geldiğimiz noktayı gösteriyor. Ümit ediyorum en kısa zamanda ihracatımız 500 milyar doları bulacak." dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!