Bakan: Konuştuk Eşi: Konuşmadık

Güncelleme Tarihi:

Bakan: Konuştuk Eşi: Konuşmadık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2009 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Diyarbakır dönüşü gazetecilere yaptığı "Ertuğrul Günay Bey’den Ahmet Kaya’nın eşiyle görüşmesini istedim. Eğer kabrini buraya taşımak isterlerse aldıralım" açıklaması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Günay, dün mimar Turgut Cansever’in cenaze töreninde gazetecillerin soruları üzerine şunları söyledi: "Ahmet Kaya’nın değerli eşiyle de konuştum. Birlikte çok uygar bir diyaloğumuz var Gülten hanımla. Bu konuda önümüzdeki günlerde yüz yüze tekrar bir değerlendirme yapacağım ama yaklaşımlarımızdan, bizim tutumumuzdan, sayın Başbakanın, benim ve hükümetin tutumundan memnun olduğunu ifade etti."

Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya ise dün akşam Hürriyet’e, "Ahmet Kaya’nın durumu Názım Hikmet gibi değil. Zaten Türk vatandaşı ve Türkiye’ye gelmesinin önünde bir engel yok. Bakan Bey beni aramadı. Sıkıntılı günler yaşıyorum ağabeyim Yusuf Hayaloğlu şu an rahatsız, kanser olduğunu öğrendik, hastanede başında bekliyorum. Bana sorulursa, üzerinde düşünür kararımı veririm" diye konuştu. Gülten Kaya’nın kanser olan ağabeyi Yusuf Hayaloğlu ünlü bir şair. Hayaloğlu’nun Ahmet Kaya tarafından seslendirilen şiirlerinden bir kaçı şöyle: Hani Benim Gençliğim, Adı Bahtiyar, Dağlarda Kar Olsaydım, Başım Belada.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!